Latvijā nodibināti uzņēmumi "Falls", "Johaidi", "Kartupeļu ēdāji" un "Puna projekts"

Neraugoties uz ieilgušo ekonomisko recesiju valstī, pagājušajā gadā, salīdzinot ar iepriekšējiem diviem gadiem, Latvijā dibināts rekordliels uzņēmumu un biedrību skaits – 13 380, turklāt, piešķirot nosaukumus saviem uzņēmumiem, to īpašnieki nav skopojušies ar humora izjūtu, biznesa ziņu portālu BNN.LV informēja SIA Firmas.lv valdes priekšsēdētājs Juris Rožkalns.

Viņš norāda, ka uzņēmumu dibinātāji parodējuši gan par ekonomisko krīzi valstī, gan dažādām ikdienas un sociālās dzīves parādībām, nosaucot savus uzņēmumus par SIA Antikrīze, SIA Darbs – IR, SIA Pasaules pārņemšanas plāns B, SIA Finanšu injekcija, SIA Sotaks, SIA Tautas kase un tamlīdzīgi.

Firmas.lv apkopotie dati, liecina, ka uzņēmumu klāstu valstī pērn un šogad papildinājuši komersanti ar tādiem nosaukumiem kā Zeķu peles, AvanTūristi, Falls, Johaidi, Kartupeļu ēdāji, Lux-Armani, Obana, Puna projekts, PRO LOM, Starjobs, Zilite Forwarding u.c.

«Acīmredzot – jo drūmāki laiki, jo vairāk prieka cilvēki cenšas radīt paši, atrodot iespēju pajokot arī par tādām it kā ļoti formālām lietām kā uzņēmuma juridiskais nosaukums,» secina Rožkalns.

Pagājušajā gadā dibināts arī ne mazums biedrību ar asprātīgiem un trāpīgiem nosaukumiem, teic Rožkalns: Alkoholisma izpratnes sabiedriskā padome, Alternatīvā Mega Organizācija - Tauta Latvijai, Autotransporta līdzjutēju klubs Osti dūmus!, Biedrība kustība par labu alu, biedrība EVA LŪCIJA, Koka seja, Kazanovas orķestris, Mednieku klubs Ūziņu briedis u.c.

Tendence aktīvi dibināt uzņēmumus saglabājusies arī šogad – no 2011.gada 1.janvāra 20.martam dibināti jau pavisam 4 649 uzņēmumi. Salīdzinājumam 2008.gadā tika dibināti 11 542 uzņēmumi, bet 2009.gadā – vairs tikai 9 357 uzņēmumi.

Svarīgākais