Tukumnieki iestājas pret lidostas projektu

© nra.lv

607 tukumnieki nosūtījuši vēstuli Tukuma novada domei ar lūgumu neļaut Tukuma lidlauku pārveidot par starptautisku, komerciālu lidostu.

Tā ziņo portāls delfi.lv

Vēstulē domei iedzīvotāji norāda, ka līdz ar starptautiskas lidostas izveidi palielināsies trokšņu līmenis un mazināsies nekustamo īpašumu vērtība. Tādēļ viņi lūdz Tukuma novada domi atstāt spēkā pašreizējos ierobežojumus lidlauka izmantošanā.

Vēl pagājušajā nedēļā ekonomikas ministrs Artis Kampars veltīja atzinīgus vārdus lidostas īpašniekiem, sakot, ka "ieguvēji būs visas tuvējās pilsētas un pagasti, jo attīstīsies uzņēmējdarbība apkalpojošajā sfērā, piemēram, viesnīcu, kafejnīcu un restorānu bizness, līdz ar to veidosies jaunas darba vietas".

Jau vēstīts, ka Tukuma lidlaukā notiek vērienīgi būvdarbi, un tā attīstībā ieguldīti jau četri miljoni latu, galvenokārt cerot uz to, ka ar laiku zemo cenu aviokompānijas kā "Ryanair", "Norwegian", "Wizz Air" tiks apkalpotas Tukumā, nevis lidostā "Rīga".

Ekonomika

Labklājības ministrija (LM) strādā pie risinājumiem, kas ļautu pārtikas atbalstu un pamata materiālo palīdzību maznodrošinātajiem nodrošināt līdz 2026.gadam, primāri fokusējoties uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijā (FM).

Svarīgākais