Finanšu ministrija rosina celt akcīzes nodokli alkoholam un tabakai

© Pexels.com

Finanšu ministrija (FM) rosina nākamajā gadā celt akcīzes nodokli tabakai un alkoholam, kā arī ieviest obligāto uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) avansa maksājumu bankām 20% apjomā no iepriekšējā gada peļņas, ziņo lsm.lv.

Tas ir paredzēts ziņojumā par nodokļu politikas pamatnostādnēm turpmākajiem trīs gadiem, ar ko otrdien, 26. septembrī, tiks iepazīstināta valdība.

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens uzsvēris, ka nākamajā gadā būtiskas nodokļu izmaiņas nenotiks, jo to nepieļauj pašreizējā situācija ekonomikā. Lielāku nodokļu izmaiņu kontekstā Ašeradens atzīmēja, ka mazinājušies budžeta ieņēmumi no UIN atliktajiem maksājumiem,

vēsta lsm.lv.

Augustā NRA jau rakstīja par vairāku nodokļu priekšlikumiem, kurus iespējams virzītu kopā ar 2024. gada budžetu.

Priekšlikumu starpā bija ne tikai alkohola un tabakas akcīžu nodokļu celšana, bet arī naftas produktu - dīzeļdegvielas, kā arī azartspēļu nodokļu paaugstināšana.

Darba grupas priekšlikums bija palielināt akcīzes nodokļa likmes visiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Ekonomika

Par peļņu nesošo valsts uzņēmumu kotēšanu biržā; ko nozīmē “Latvenergo” “zaļā meita”; cik veiksmīga ir “Latvenergo” komercdarbība kaimiņzemēs; kā uzkrāt vēja un saules enerģiju; kādēļ mums nepieciešams savs elektropārvades kabelis ar Zviedriju, par šiem un citiem jautājumiem intervijā “Neatkarīgajai” valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” padomes priekšsēdētājs Aigars Laizāns.

Svarīgākais