Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Arodbiedrība: Lai nemazinātu 3 miljonus sabiedriskam transportam, jāmazina dienesta auto izmantošana

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība norāda: Lai nesamazinātu dotācijas sabiedriskam transporta par 3 miljoniem, valdībai jāsamazina izdevumus dienesta transporta izmantošanai, it sevišķi personīgai vajadzībai. Pirms diviem gadiem veiktie pētījumi parādīja, ka iespaidīgas naudas summas tiek tērētas dienesta autotransportam – ap 500 miljonu latu gadā. 10-15 % dienesta transports tiek izmantots personīgai vajadzībai un šī summa sastāda ap 50-70 miljonu latu gadā.

Arodbiedrība uzskata, ka ministriem un citiem augsta ranga ierēdņiem ir jāatsakās no dārgo mašīnu izmantošanas. Braukšanai no darba mājās izmantot savu personīgo transportu vai sabiedrisko transportu, vai ejot kājām. Tādējādi ir iespējas ietaupīt būtiskas naudas summas, ja vien būs politiska griba, būs vēlme domāt un rūpēties par sabiedrības un valsts interesēm.

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) aicina valdību rīkoties ātri, produktīvi un pieņemt lēmumu, kas aizliedz izmantot dienesta transportu personīgām vajadzībām, tai skaitā par maksu vai bez maksas. Samazināt izdevumus dienesta transporta izmantošanai, kas domāts atsevišķas personas pārvadāšanai, tai skaitā ar dārgām un neekonomiskām automašīnām, lai nemazinātu 3 miljonus latu sabiedriskam transportam.