SVF: nāksies pierast pie dārgiem pārtikas produktiem

Augstās pārtikas produktu cenas saglabāsies ilgāku laika periodu, līdz ar to iedzīvotājiem nāksies pierast pie to dārdzības, brīdina Starptautiskais Valūtas fonds.

Pēc SVF analītiķu domām par lauksaimniecības produktu cenu kāpuma iemeslu var uzskatīt pieprasījuma strukturālās izmaiņas, vēsta Financial Times.

Februārī pārtikas produktu globālais cenu indekss sasniedza rekordaugstus rādītājus, palielinoties jau astoto mēnesi pēc kārtas.

Globālais cenu indekss, kas ietver graudaugu, eļļas, gaļas, piena produktu un cukura cenas no pērnā gada jūnija pieaudzis par 40% un par 5% pārsniedz augstākos rādītājus 2008. gada jūlijā.

SVF analītiķi par cenu pieauguma galveno iemeslu uzskata ēšanas paradumu maiņu jaunattīstības valstīs. Vienlaikus viņi norāda, ka naftas cenas pieaugums situāciju sarežģīs vēl vairāk.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais