Latvijas klienti stāv rindā pie igauņu "Enefit"

© enefit.lv

Paaugstināto Latvenergo tarifu dēļ arvien vairāk Latvijas patērētāju vēlas pirkt elektrību no Igaunijas, ziņo laikraksts Dienas bizness.

A/s Latvenergo jaunie elektrības tarifi saistītajiem lietotājiem - mājsaimniecībām un mazajiem/ vidējiem uzņēmumiem, kas stāsies spēkā no 01.04.2011 un kuru vidējais kāpums būs ap 30%, turpina izraisīt sabiedrībā plašu reakciju.

Lai labāk izvērtētu Latvenergo un Enefit piedāvājumus, Dienas bizness izvēlējās SIA Dārzaugu idille, kura darbojās regulētajā tirgū un kurai mēneša elektrības patēriņš ir 2151 kWh. Salīdzinošo piedāvājumu no SIA Enefit laikraksts saņēma pāris stundu laikā un tas piedāvāja SIA Dārzaugu idille par 5,3% lētāku elektroenerģiju nekā to paredz jaunais a/s Latvenergo regulētais tarifs.

«Dienā pie mums vēršas vidēji ap 50 - 100 mājsaimniecību, kas interesējas par iespēju mainīt elektrības piegādātāju. Nespējam visiem potenciālajiem klientiem telefoniski uzreiz atbildēt, tāpēc esam izveidojuši pieteikšanās iespēju mūsu mājaslapā. Pie mums vēršas arī uzņēmumi - 21. februārī dažu stundu laikā mūsu mājaslapā bija reģistrējušies 35 jauni uzņēmumi un 15 bija piezvanījuši pa telefonu,» Dienas biznesam stāstīja SIA Enefit rīkotājdirektors Jānis Bethers.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais