Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Levits un Kazāks sagaida straujāku progresu kreditēšanā

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Valsts prezidents Egils Levits un Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks sagaida straujāku progresu kreditēšanā, uzsvēra amatpersonas, tiekoties Rīgas pilī.

Prezidenta kancelejā aģentūru LETA informē, ka šodien Levits un Kazāks tikās Rīgas pilī, lai pārrunātu aktualitātes Latvijas ekonomikā. Īpaša uzmanība sarunā tika pievērsta kreditēšanas situācijai un kapitāla tirgus attīstībai.

Levits norāda, ka, ņemot vērā finanšu sektora un kreditēšanas lomu Latvijas ekonomikā, komercbankām ir jāstrādā, domājot par ilgtermiņa izaugsmes iespējām, nevis tikai par īstermiņa peļņu. Arī Kazāks norāda, ka kreditēšanas jomā vērojams progress un sperti pirmie soļi, taču tiem ir jābūt straujākiem.

Kazāks darīja zināmu, ka Latvijas Banka līdz mēneša beigām publicēs jaunākās makroekonomikas prognozes, kuras pašlaik tiek pārskatītas. Viņš atzīmēja, ka Latvijas ekonomika un darba tirgus šogad ir noturīgāki nekā sākotnēji prognozēts un, ka saredz pozitīvas inflācijas mazināšanās tendences.

Tāpat tika pārrunāta arī nepieciešamība attīstīt kapitāla tirgu Latvijā. Tas ne tikai nodrošinātu nepieciešamo finansējumu uzņēmumu izaugsmei un ārvalstu investoru interesi, bet arī uzlabotu valsts un pašvaldību uzņēmumu pārvaldību.

Kā ziņots, Latvijā bankas aicinātas strādāt pie labvēlīgas augsnes sagatavošanas kreditēšanas palielināšanai, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijā, informējot par Finanšu sektora attīstības padomes sēdē lemto.