Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Tallink" Igaunijā un Latvijā plāno atlaist 500 jūrniecības darbiniekus

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Prāmju satiksmes uzņēmums "Tallink Grupp" informējis arodbiedrības un bezdarba apdrošināšanas institūcijas Igaunijā un Latvijā par kolektīvās atlaišanas plāniem, kas paredz grupas meitasuzņēmumā "Hansaliin" Igaunijā atlaist 400 jūrniecības darbiniekus un meitasuzņēmumā "Tallink Latvija" - 100 darbiniekus.

Sarunu gaitā tiks precizēts atlaižamo darbinieku skaits un, domājams, ka tas būs mazāks par sākotnēji paziņoto, informēja "Tallink".

Igaunijā kolektīvā atlaišana galvenokārt ietekmē kuģu apkalpojošo personālu, bet Latvijā - gan apkalpojošo, gan tehnisko personālu.

Darbinieki tiks atlaisti, uzņēmumam optimizējot jūrniecības personālu abās valstīs saistībā ar ilgtermiņa nomas līgumiem, kas noslēgti par kuģiem "Isabelle" un "Star". Prāmji vairākus gadus tiks iznomāti bez apkalpes, kā arī jau ilgstoši iznomāti ir arī citi kompānijas kuģi, tādēļ "Tallink" tuvākajā laikā nespēs nodrošināt darbiniekus ar atbilstošas slodzes darbu.

"Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene informēja, ka uzņēmums cenšas piedāvāt apkalpes locekļiem darbu uz iznomātajiem kuģiem vai citiem kompānijas prāmjiem, tomēr kuģu iznomāšana ārvalstīs nozīmē, ka ne visiem ir iespēja tādu piedāvājumu izmantot.

Pagājušā gada otrajā pusē "Tallink Grupp" līdzīgu procesu veica meitasuzņēmumā Zviedrijā "Tallink Silja", jo tika pārtraukti regulārie reisi starp Turku un Stokholmu ar pasažieru prāmi "Galaxy", kas tagad ir iznomāts.

Kolektīvās darba līgumu laušanas process sākās šonedēļ un tiks pabeigts rudens sākumā. "Tallink Grupp" arī sākusi mazāka apmēra darbinieku skaita samazināšanu uzņēmumā "Laevateenindus", kurā strādā ar Igaunijas karogu esošo kuģu tehniskie darbinieki.

"Tallink Grupp" veic pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus "Tallink" un "Silja Line". Kompānija arī ir operators trim viesnīcām Tallinā un vienai Rīgā. Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. "Tallink Grupp" lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kurai pieder 40% "Tallink Grupp" akciju.