Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Lidl" atklāj jauno veikalu atklāšanas plānu šim gadam

© Ģirts Ozoliņš/F64

"Mēs esam šeit uz palikšanu un attīstīsimies," intervijā aģentūrai LETA teic "Lidl Latvija" vadītājs Macejs Urbaņskis.

"Mēs sākām ar 15 veikaliem un pirmā gandrīz pusotra gada laikā esam tiem pievienojoši vēl astoņus veikalus. Trīs veikali Rīgā pašlaik ir būvniecības fāzē - Āgenskalnā Kalnciema ielā, Duntes ielā un Sporta ielā -, un tos mēs pilnīgi noteikti atklāsim šogad, "uzsver Macejs Urbaņskis.

Viņš uzsver, ka katrs jauna veikala izveides projekts ir nedaudz atšķirīgs, un uzņēmums piemērojamies apstākļiem. Tādēļ viņš pašlaik nevar pateikt precīzu skaitu, cik daudz Lidl veikalu būs Latvijā nākamo piecu gadu laikā. "Taču es kā analoģiju varu minēt Lietuvas pieredzi, kur "Lidl" sāka strādāt 2016.gadā, un pašlaik tur ir gandrīz 70 veikali. Tas mums dod drosmi un liecina, ka šeit ir potenciāls. Taču vēlreiz uzsvēršu - mēs katru veikala projektu vērtējam atsevišķi. Pašlaik mēs jau esam pārstāvēti daudzviet Rīgā, mēs esam atvēruši veikalus arī citās Latvijas pilsētās un, piemēram, Liepājā esam atvēruši jau otro veikalu. Tāpat mēs neaizmirstam, ka Latvijā ir arī mazākas pilsētas, kas vienlaikus pilda vietējās nozīmes galvaspilsētu funkcijas. Arī šādās pilsētās mēs redzam potenciālu.

Ja mēs palūkojamies apkārt, tad ir daudz brīvu zemes gabalu un vietu arī Rīgā, nerunājot nemaz par pārējo Latviju. Taču, kad mēs nonākam līdz konkrētam veikala projektam, viss nav tik vienkārši. Mums ir sava pieeja, kā novērtēt vietas piemērotību veikalam, ko veido visas "Lidl" grupas ilggadējā pieredze vairāk nekā 30 valstīs.

Ļoti svarīgi ir arī tas, ka mēs nebaidāmies no izaicinājumiem. Ja mēs redzam zemes gabalu, kuru izmantot nebūs tik vienkārši, bet tas ļauj mums būt tuvāk saviem klientiem - mēs to darīsim. Kā piemēru es varu minēt mūsu veikalu Rīgā Sergeja Eizenšteina ielā, kam tuvumā bija augstsprieguma elektrolīnija. Mēs sadarbībā "Augstsprieguma tīklu" veicām pārbūvi un padarījām šo vietu piemērotu veikalam. Arī Duntes ielā ir vērā ņemami ierobežojumi. Rīgā mēs salīdzinoši bieži esam izvēlējušies pēdējo 30 gadu laikā pamestas vietas un esam tās sakopuši un piemērojuši veikaliem. Šādu projektu īstenošana nav ātra un dažkārt var prasīt pat trīs gadus. Tas nav viegli, bet mēs nemeklējam vieglākos ceļus, "skaidro "Lidl Latvija" vadītājs Macejs Urbaņskis.