Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Latvijas Banka izsniedz "Jool Pay" maksājumu iestādes darbības licenci

© Oksana Džadana/ F64

Latvijas Bankas uzraudzības komiteja izsniegusi SIA "Jool Pay" licenci maksājumu iestādes darbībai ar tiesībām sniegt bezkonta naudas pārvedumu pakalpojumus, aģentūru LETA informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

Bezkonta naudas pārvedums ir maksājuma pakalpojums, kura rezultātā saņem naudu no maksātāja, neatverot maksājumu kontu ne maksātājam, ne saņēmējam. Šī maksājumu pakalpojuma vienīgais mērķis ir nosūtīt noteiktu naudas summu saņēmējam.

"Jool Pay" piedāvātais maksājumu pakalpojums būs Latvijā inovatīvs pakalpojums elektronisko maksājumu jomā, norāda Latvijas Bankas pārstāvji.

Uzņēmumiem, kas plāno sniegt inovatīvus maksājumu pakalpojumus, ir jāmaksā Latvijas Bankai samazināta maksa par pieteikuma izskatīšanu un samazināta maksa par uzraudzību.

Maksājumu pakalpojumus ir tiesīgi sniegt maksājumu pakalpojumu sniedzēji, tajā skaitā komercsabiedrības, kas saņēmušas Latvijas Bankas licenci maksājumu iestādes darbībai, vai personas, kurām maksājumu iestādes darbības sākšanai nav nepieciešams saņemt licenci un tās ir reģistrētas Latvijas Bankas uzturētajā iestāžu reģistrā. Reģistrētas maksājumu iestādes ir tiesīgas sniegt maksājumu pakalpojumus tikai Latvijā ar ierobežotu maksājumu pakalpojumu klāstu un veikto maksājumu vidējās aritmētiskās vērtības limitu.

"Jool Pay" 2021.gadā strādāja ar 39 140 eiro apgrozījumu un cieta 2482 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Jool Pay" reģistrēta 2016.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 125 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Vladislavs Boroviks (32,5%), Vladislavs Beļskis (32,5%), Uzbekistānas pilsone Elena Karetnikova (30%) un Edgars Godjuks (5%).