Teju katrs piektais policists strādā papildus darbos

Uz šā gada 1. janvāri 1479 Valsts policijas darbinieki ir saņēmuši atļauju savienot valsts amatpersonas amatu Valsts policijā (VP) ar citu amatu, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildi, un tas veido 19% no visiem VP strādājošajiem darbiniekiem.

Par to ziņo portāls apollo.lv

Pagājušā gada 31.decembrī VP pēc štata bija 8116 darbinieku, no tiem - 7466 amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm, bet vēl 650 - darbinieki. Tomēr reāli VP strādā 7624 darbinieku, no kuriem 7007 ir amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm, bet 617 - darbinieki.

LETA jau ziņoja, ka pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī nolemts rūpīgāk izvērtēt katru gadījumu, kad policists savieno dienestu ar kādu otro darba vietu. Tāpat plānots veidot profesiju sarakstu, kādos papildus darbos policisti nevarēs strādāt, lai mazinātu visus iespējamos riskus viņiem nostāties uz noziedzības ceļa.

Ekonomika

Universālās kadastrālās vērtības nekustamajiem īpašumiem būs vidēji par divām līdz trim reizēm lielākas nekā pašreizējās kadastrālās vērtības, liecina Tieslietu ministrijas sagatavotais noteikumu projekts “Kadastrālo vērtību bāze universālās kadastrālās vērtības aprēķinam”. Vai nākamgad jārēķinās ar attiecīgu nekustamā īpašuma nodokļa un citu maksājumu, piemēram, valsts nodevas, kāpumu?

Svarīgākais