Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Iespējamas izmaiņas "luksusa auto" un akcīzes nodoklī

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Pixabay.com

Starp valdību veidojošajām partijām ir vienošanās, ka nodokļu pamatnostādnes tiek vērtētas vienu reizi politiskajā ciklā un tiek pieņemts lēmums par viena vai otra nodokļa sistēmas maiņu, kas tiek laicīgi paziņota uzņēmējiem, intervijā aģentūrai LETA sacīja jaunais finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Lielākas izmaiņas nodokļos varētu būt no 2025.gada. Taču izmaiņas atsevišķos nodokļos iespējamas arī ātrāk.

"Es uzskatu, ka nodokļu likmju raustīšana nav pareiza, kaut gan mums koalīcijā ir partijas, kas uzskata, ka akcīzes likmes ir jāceļ straujāk. 2024.gada budžetā varētu būt nelielas nodokļu izmaiņas, bet būtiskākās - no 2025.gada," sacīja ministrs. Viņš arī atklāja, ka atsevišķas partijas ļoti uztraucas par tā saukto luksusa auto nodokli.

"Ilgi nav mainīta augšējā robeža, ar kuru sākas luksusa auto tirdzniecība. Katrā ziņā mēs to vērtēsim. Un vēl ir virkne atsevišķu nodokļu, ko varētu pārskatīt. Manuprāt, pareizi būtu, ja lielākas izmaiņas nodokļos varētu būt, sākot no 2025.gada, jo līdz tam izmaiņas varētu izdiskutēt ar uzņēmējiem, sabiedrību, pieņemt attiecīgo likumdošanu utt," skaidroja Ašeradens.