Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"airBaltic" turpinās pērnā gada praksi - īrēs vecākas un nemodernākas lidmašīnas

© Ģirts Ozoliņš/F64

“airBaltic” flote būšot viena no jaunākajām un modernākajām Eiropā. Taču ambīcijas esot lielākas par iespējām. Kā intervijā TV3 raidījumā “900 sekundes” sacīja lidsabiedrības izpilddirektors Martins Gauss, lai apmierinātu pieprasījumu, arī šogad vairāku reisu izpildei nāksies piesaistīt citu – ne tik modernu aviokompāniju lidmašīnu parku.

M. Gauss raidījumā atklāja, ka pērn 245 tūkstošus pasažieru "airBaltic" pārvadājis ar citu aviokompāniju floti. Un šīs lidmašīnas tiešām neesot bijušas tik modernas, kā tās, kas "airBaltic" rīcībā.

"Un mums tas būs jāatkārto arī šajā vasarā, jo pašiem nebūs pietiekami daudz gaisa kuģu, lai izpildītu tik daudz pasūtījumu, cik vēlamies. Tā ir daļa mūsu biznesa modeļa. Tas, ko mēs tagad cenšamies darīt - labāk izskaidrot. Brīdī, kad vasarā būs maksimālais pieprasījums, atkal piesaistīsim citas aviokompānijas. Šādi mēs spēsim gūt arī ieņēmumus. Man jāsaka, ka reizēm šādos lidojumos tās nebūs pašas modernākās lidmašīnas. Taču, nogādājot pasažierus no punkta A un B, tas tik un tā notiek saskaņā ar visiem drošības standartiem. Saprotiet - ja mēs to nebūtu darījuši pērn un nedarītu šogad, nāktos vienkārši atcelt lidojumus. Tāpēc pieņēmām lēmumu, ka pīķa brīžos piesaistām palīdzību no malas,” sacīja M. Gauss.

Portāls NRA jau rakstīja, ka "airBaltic" paziņojusi par plāniem aprīkot visu tās Airbus A220-300 floti ar SpaceX interneta pieslēguma sistēmu Starlink.

Tas ļaušot drīzumā ikvienam pasažierim būs iespēja izmantot bezmaksas ātrgaitas internetu visos airBaltic lidojumos bez reģistrācijas - no brīža, kad pasažieri iekāps lidmašīnā, viņiem būs pieejams interneta savienojums. Vairāk šeit.

Jāšaubās, vai tajos lidojumos, kad tiks piesaistīta citu aviokompāniju flote, airBaltic pasažieriem būs pieejams ātrgaitas bezmaksas internets,