Nedaudz samazinās degvielas cenas

Ņemot vērā gan notikumus pasaules biržās, gan ASV dolāra kursa svārstības, degvielas uzpildes staciju Latvija Statoil tīklā samazinātas dīzeļdegvielas un benzīna cenas.

Dīzeļdegvielas cena Latvija Statoil tīklā ir samazinājusies par 0,5 santīmiem, savukārt benzīna cena par santīmu, biznesa ziņu portālu BNN informē uzņēmuma pārstāvis Kaspars Skrābāns.

Kopumā šonedēļ naftas produktu tirgū Eiropā bija vērojamas būtiskas cenu svārstības. Nedēļas sākumā benzīna cena par tonnu turējās virs 870 ASV dolāriem, savukārt dīzeļdegvielas cenas sasniedza jaunu rekordu – 856 ASV dolārus par tonnu. Ceturtdien naftas produktu cenas pēc divus mēnešus ilgušā kāpuma beidzot piedzīvoja nelielu kritumu par aptuveni 15 ASV dolāriem tonnā. Arī dolāra kurss piedzīvoja svārstības no 0,537 pirmdien, 17. janvārī, līdz 0,522 ceturtdien, 20. janvārī.

Pasaules cenu samazinājumu veicinājušas ziņas par naftas produktu krājumiem gan ASV, gan lielākajās Eiropas valstīs, kā arī patēriņa samazināšanās, ko izraisīja nesenais degvielas cenu pieaugums.

Svarīgākais