Siltumapgādes uzņēmumi domā par dalītā apkures tarifa ieviešanu

© Vladislavs Proškins/F64

"Ir nemainīgā daļa, kurā ir iekšā iekārstas, pamatlīdzekļi, tās summas, kas nemainās. Un ir mainīgā daļa, kas attiecas tikai uz kurināmo,” Latvijas radio stāstīja siltumapgādes uzņēmumu asociācijas valdes loceklis, "Jūrmalas siltuma" vadītājs Valdis Vītoliņš.

Pēc viņa teiktā, šobrīd svarīgākais ir šķeldas, dabasgāzes cenas. Tās aizēnojot visu. Valdis Vītoliņš vērtē, ka svarīga būtu arī izlīdzinātā maksājuma un divdaļīgā tarifa ieviešana.

Arī Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Feldmane Latvijas Radio norādīja, ka, lai arī izlīdzinātais maksājums palīdzētu iedzīvotājiem sadalīt lielos rēķinos pa vairākiem gada mēnešiem, šis jautājums pagaidām nav dienas kārtībā, jo bažas par energoresursu pietiekamību ir daudz lielākas.

„Pašreiz šķelda ļoti lielā apjomā tiek izvesta no Latvijas. Šķelda ar kuģiem iet prom. Siltumapgādes uzņēmumi, protams, gribētu runāt par pašpatēriņu, lai izrēķina, cik šķelda ir vajadzīga mums pašiem, lai mājām varētu nodrošināt vismaz 16 grādu siltumu. Pašvaldību uzņēmumi šobrīd runā arī par to, kā aizņemties valsts kasē ar pašvaldības galvojumu, lai norēķinātos par dārgo šķeldu un gāzi,” stāstīja Feldmane.

Svarīgākais