Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Levits ar "Google" pārstāvi pārrunā sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem

© Ģirts Ozoliņš/F64

rīs jūru iniciatīvas (TJI) Biznesa foruma noslēgumā Latvijas prezidents Egils Levits otrdien Rīgas pilī tikās ar "Google" viceprezidentu digitālās izglītības un tiešsaistes platformu atbildības jautājumus Karanu Bhatiu, pārrunājot to, kā sekmēt iedzīvotāju digitālās prasmes un TJI valstu pilsoniskās sabiedrības sadarbību, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja "Google.org" ieguldījumu NVO atbalstam TJI valstu reģionā līdz 2023.gadam.

Bhatia norādīja, ka Centrālajā un Austrumeiropas reģionā, kurā ietilpst arī TJI valstis, saredz lielu potenciālu digitālajā jomā. Viņš pauda, ka reģions ir spēcīgāks, ja valstīm ir vienoti mērķi un tās sadarbojas.

Valsts prezidents un "Google" pārstāvis pārrunāja arī jautājumus par tiešsaistes platformu datu drošību un mākslīgā intelekta pielietošanu datu iegūšanā un krāšanā. Tāpat Valsts prezidents izteica novērojumu, ka Eiropas diskusijās aizvien vairāk nobriest atziņa par nepieciešamību pēc indivīdu privātuma aizsardzības lielajās tiešsaistes platformās.

Sarunas laikā "Google" pārstāvji informēja Valsts prezidentu par sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem, kā arī pastāstīja par dažādajiem tehnoloģiju uzņēmuma īstenotajiem projektiem, kuros iedzīvotājiem, kā arī maziem un vidējiem uzņēmumiem, ir iespējams papildināt digitālās prasmes.

Tikšanās noslēgumā "Google" viceprezidents arī pastāstīja par kompānijas cīņu pret dezinformāciju un padarīto kiberdrošības laukā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.