Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Elektrouzlādes tīklu Ventspilī attīstīs AS "Latvenergo" zīmols Elektrum Drive

© Publicitātes foto

Šī gada martā Ventspils pašvaldība rīkoja izsoli par tiesībām nomāt 8 zemes gabalus elektroauto uzlādes staciju izveidei pilsētā. Kvalitatīvākais un pašvaldības vajadzībām atbilstošākais bija Elektrum Drive piedāvājums. Tādējādi Ventspils būs pirmā pilsēta aiz Rīgas, kurā tiek izveidots vienots elektroauto uzlādes tīkls. Jau šonedēļ tiek atklāta pirmā uzlādes stacija, kas atrodas zīmīgā vietā – pie jaunā VIZIUM centra.

Pašvaldības, kas domā mūsdienīgi un integrē elektromobilitātes pakalpojumus, virzās jaunās trajektorijās, - šādi Ventspils lēmumu vērtē AS "Latvenergo", ar zīmolu Elektrum Drive atklājot pirmo jaunā elektroauto uzlādes tīkla staciju Ventspilī, pie zinātnes centra VIZIUM. Šī gada 2. martā notikušajā izsolē par 8 zemes gabalu nomas tiesībām elektrouzlādes staciju ierīkošanai Ventspilī uzvarēja Elektrum Drive. Jau šobrīd ar šo zīmolu Latvijā ir attīstīts plašākais komerciālais elektroauto uzlādes tīkls Latvijā, un jaunās stacijas nostiprinās gan tā izaugsmi, gan arī Ventspils mūsdienīgas pilsētas tēlu.

Ventspilī jaunā stacija darbu uzsāk jau šonedēļ, tajā ir 6 pieslēgvietas ar jaudu 22 kW AC. Visās Elektrum Drive uzlādes stacijās norēķini ir par izmantotajām kilovatstundām (kWh), tas ir ērts un precīzs veids, kā klients var novērtēt uzlādēto kilovatstundu apjomu.

"Elektrum Drive pieredze un zināšanas vislabāk palīdz izprast katras pilsētas vajadzības un iespējas, arī attīstības ambīcijas.

Arī mums piemīt ambīcijas un ļoti labi saprotam vajadzību augt un būt dinamiskiem. Mēs piedāvājam savu redzējumu un priekšlikumu, kas ir balstīts pilsētas izpētē - reālā dzīvē, nevis tikai uz kartes, un sajūtot tās garu.

Tādējādi Ventspili redzam kā enerģisku partneri, kam elektrouzlādes vīzija nav jaunums, bet par to ir domāts un pieņemts izsvērts lēmums, veidojot lielāko tīklu ārpus Rīgas," saka AS "Latvenergo" elektrotransporta uzlādes funkcijas pārstāvji.

Mērķtiecīgi paplašinot uzlādes tīklu visā Latvijā teritorijā, Elektrum Drive mērķis 2022. gadā ir izveidot vairāk nekā 200 pieslēgvietu Latvijā, kā arī Lietuvā un Igaunijā. Šobrīd uzņēmuma pakalpojums ir pieejams Rīgā, Jūrmalā, Mārupē, Aizkrauklē, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Jēkabpilī un Daugavpilī, un no šīs nedēļas jau arī Ventspilī.