Uzņēmējs: Latvijas ekonomika atrodas smagā nokautā

Latvijas ekonomika vēl aizvien atrodas smagā nokautā, un teikt, ka krīze ir palikusi aiz muguras, nevarēs tikmēr, kamēr netiks atjaunota iedzīvotāju nodarbinātība, uzskata farmācijas kompānijas AS Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Bezdarba līmenis – viens no galvenajiem rādītājiem, un pagaidām tas joprojām ir ļoti augsts. Tās pozitīvās tendences, kas patlaban notiek, var arī apstāties. Līdz situācijai, kuru varētu raksturot kā labu, ir vēl diezgan tālu, laikrakstam Delovoj Telegraf norāda Maligins, piebilstot, ka valsts vēl aizvien nav optimizējusi izdevumus.

Esmu piesardzīgs optimists, tāpēc teikt, ka viss pie mums ir labi, nevaru. Vēl joprojām viss nav labi. Ekonomika joprojām atrodas smagā nokautā, uzsver uzņēmējs.

Savukārt, vērtējot Olainfarm produkcijas noieta tirgus, Maligins atzīst, ka lai arī citās valstīs bijušas problēmas, lielākais tirgus kritums bija vērojams tieši Latvijā.

Tomēr neskatoties uz grūtībām, Latvijā ir ļoti aktīvi iedzīvotāji un uzņēmēji. Daži nolaiž rokas, bet daudzi sāk strādāt labāk. Līdz ar to valsts izkļūšana no krīzes esot atkarīga no iedzīvotāju panākumiem. Galvenais – tautas enerģija, nevis cerības uz kaut kādiem administratīvajiem resursiem, pārliecināts Maligins.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais