VID par telpu nomu gadā tērē 2,6 miljonus latu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) struktūrvienībām Rīgā patlaban telpas tiek nomātas 14 dažādās ēkās, un tēriņi nomas maksai gadā sasniedz 2,6 miljonus latu.

Papildus nomas maksai VID gadā tērē vēl 600 000 latu par telpu apsaimniekošanu.

VID norāda, ka nav atteicies no ieceres par jaunā kompleksa būvi Mežaparkā, kurā būtu vienkopus izvietotas visas VID struktūrvienības un kas ļautu ietaupīt resursus un samazinātu administratīvos izdevumus.

Tomēr VID norāda, ka to, kāds ir labākais risinājums, lai VID struktūrvienības Rīgā varētu strādāt vienkopus, jāmeklē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

VNĪ septembra beigās paziņoja, ka vienotā administratīvā VID ēku kompleksa būvniecības projekta attīstība Mežaparkā ir apstājusies, jo no VID nav saņemtas tehniskās prasības telpām, bez kurām nav iespējams sākt ēku projektēšanas darbus.

Savukārt VID oponē, ka tehniskā specifikācija tika izstrādāta sadarbībā ar būvniecības speciālistiem un iesniegta VNĪ jau 2008.gadā.

VID norāda, ka VNĪ vēloties no VID saņemt informāciju par to, cik darbinieki tiks izvietoti kopējā ēkā un tamlīdzīgi, taču šos datus sāktās iestādes reorganizācijas dēļ patlaban nevar sniegt, jo reorganizācijas process vēl nav noslēdzies.

VID piebilst, ka par citiem ar ēkas būvniecību Mežaparkā saistītajiem jautājumiem jāvēršas VNĪ, jo VNĪ ir projekta virzītājs.

Kā ziņots, 2008.gadā VNĪ un SIA "Mežaparks SPV" izveidoja kopuzņēmuma SIA "Biroju centrs Ezerparks" ar mērķi uzbūvēt un apsaimniekot biroja ēku VID struktūrvienību vajadzībām un iznomāt tās vismaz uz 30 gadiem.

Tomēr pagājis jau vairāk nekā gads kopš līguma noslēgšanas, bet projekta realizācija ir apstājusies, jo projekta pasūtītājs nepilda līguma saistības, norāda SIA "Biroju centrs Ezerparks" vadība.

Projekta realizācijai pērn valsts ieguldīja 3,2 miljonus latu, bet privātais investors - gandrīz deviņus miljonus latu. Ja projekts netiks realizēts, tad valsts zaudēs ne tikai ieguldītos līdzekļus, bet arī lielas summas, kuras tai nāksies maksāt par radītajiem zaudējumiem privātajam investoram, brīdina uzņēmēji.

Savukārt "New Europe" izpilddirektors Jānis Stakens iepriekš norādīja, ka "Mežaparks SPV" turpina visa projekta "Ezerparks" attīstību, bet neskaidrības ap VID jauno administratīvo ēku, kas atradīsies projekta teritorijā, neļaujot pilnvērtīgi plānot teritorijas attīstību.

Kā ziņots, kompānija "Mežaparks SPV", kuras valdes priekšsēdētājs ir bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs (LPP/LC), savus pagājušā gada zaudējumus daļēji skaidro ar valsts institūciju vilcināšanos VID kompleksa realizācijā.

Kompānijas "New Europe Real Estate Ltd." meitaskompānija SIA "Mežaparks SPV" kopā ar citiem meitasuzņēmumiem attīsta jauna mikrorajona "Ezerparks" projektu Mežaparkā.

"Mežaparks SPV" 2008.gadā strādājusi ar 330 302 latu zaudējumiem, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija. Gadu iepriekš kompānijas zaudējumi sasniedza 968 063 latus.

Svarīgākais