Kārtējo reizi lauzīs šķēpus par nākamā gada budžetu

Tautas partija (TP) šodien tiksies ar premjeru Valdi Dombrovski un viņa pārstāvēto partiju "Jaunais laiks" (JL), lai kopīgi meklētu iespēju, kā, nepalielinot nodokļus, palielināt valsts budžeta ieņēmumus nākamgad.

Kā vienu no variantiem TP min Eiropas fondu pārdali, lai paātrinātu to apguvi, kas budžetā varētu dot 80 līdz 100 miljonus latu lielus papildu ieņēmumus no nodokļiem.

TP noraidījusi iespēju nākamā gada budžetu papildināt, ieviešot nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) dzīvojamām telpām.

Jau ziņots, ka TP neatbalsta arī tā sauktā progresīvā NĪN ieviešanu un uzskata, ka par to var diskutēt tikai "visgalējākos" apstākļos, kad visas pārējās iespējas ir izsmeltas.

Valdība iepriekš nolēmusi samazināt nākamā gada budžeta izdevumus par 275 miljoniem latu. Par šo summu gan vēl jāvienojas ar starptautiskajiem aizdevējiem. Finanšu ministrs Einars Repše (JL) paudis uzskatu, ka nākamā gada budžets jāsamazina par 500 miljoniem latu.

Ekonomika

Labklājības ministrija (LM) strādā pie risinājumiem, kas ļautu pārtikas atbalstu un pamata materiālo palīdzību maznodrošinātajiem nodrošināt līdz 2026.gadam, primāri fokusējoties uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijā (FM).