"Standard & Poor’s" paaugstina Rīgas ilgtermiņa attīstības kredītreitingu

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Standard & Poor’s" Rīgas ilgtermiņa attīstības kredītreitingu ir paaugstinājusi no negatīva uz stabilu.

Kredītreitinga prognoze uzlabota, ņemot vērā Rīgas finanšu pārstrukturēšanā veiktos pasākumus un elastīgu pieeju budžeta veidošanai krīzes apstākļos, labos likviditātes rādītājus, kā arī vispārējās Latvijas ekonomikas attīstības tendences, apgalvo pašvaldība.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka Rīgas kredītreitingu pozitīvi ietekmē pašvaldības darbs, aģentūrai LETA sacīja viņa preses sekretāre Anna Kononova.

"Kredītreitingu aģentūras novērtējums apstiprina to, ka pašvaldības izvirzītās prioritātes un apstiprinātais budžets nodrošinās pilsētas ilgtermiņa attīstību," izteicies Ušakovs.

Kā ziņots, decembra sākumā "Standard & Poor's" jau paaugstināja Latvijas kredītreitingu - no "BB" uz "BB+", saglabājot stabilu kredītreitinga nākotnes novērtējumu.

Latvijas kredītreitings tika paaugstināts, ņemot vērā ekonomiskās situācijas visai straujo uzlabošanos Latvijā, kā arī būtisku tekošā konta uzlabojumu. Tāpat reitingu aģentūra savu lēmumu pamatoja ar mazāku 2009./2010.gada ekonomiskās lejupslīdes ietekmi uz valsts finansēm, nekā tika sagaidīts iepriekš, tai skaitā - valsts parāda saglabāšanos mērenā līmenī.

Svarīgākais