Levits: Nedrīkst pabalstus kā ar lejkannu izdalīt visiem

"Nākamais gads būs smags. Gāzes cenas augs. Tas nozīme, ka ir nepieciešami mērķēti pabalsti tiem, kuriem atbalsts ir patiešām vajadzīgs, " intervijā LTV raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Pēc viņa teiktā, smaga situācija būs ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Energoresursi sadārdzināsies arī citur un Eiropa ar to rēķinoties. Viņš ir pārliecināts, ka valdībai izdosies izveidot atbalsta sistēmu, lai palīdzību saņemtu tieši tie iedzīvotāji, kuriem tas ir nepieciešams.

"Nedrīkst pabalstus kā ar lejkannu izdalīt visiem. Kā tas ir noticis līdz šim," sacīja E. Levits.

Portāls NRA jau rakstīja, ka līdz ar aprīli ir noslēgušies vairāki atbalsta pasākumi energoresursu cenu sadārdzinājuma kompensēšanai. Gada sākumā tika paplašināts arī sociālais atbalsts ģimenēm ar bērniem, senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti. Uz gada pirmajiem četriem mēnešiem ģimenēm ar bērniem mēnesī tika izmaksāti 50 eiro mēneša pabalsts par katru bērnu, tai skaitā studējošajiem līdz 24 gadu vecumam, kā arī 20 eiro mēneša pabalsts visiem senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti. Šis atbalsts nav pagarināts.

Plānots, ka šogad pensiju indeksācija varētu būt septembrī, kas ir par mēnesi agrāk nekā ierasti. Tāpat tiek spriests par vienreizēja pabalsta izmaksu decembrī pensionāriem.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais