Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Cik daudz naudu Latvijas iedzīvotāji gatavi tērēt Lieldienu svinībām?

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Latvijā 88% iedzīvotāju Lieldienu svinību mielastam plāno atvēlēt vidēji 30 līdz 50 eiro, liecina "Maxima Latvija" veiktā aptauja.

Gandrīz 96% iedzīvotāju svētku mielastu nevar iedomāties bez olām, 53% aptaujas dalībnieku svarīga mielasta sastāvdaļa ir arī dažādi svaigie dārzeņi un augļi, 39% nozīmīgi ir maizes un konditorejas izstrādājumi, savukārt 28% būtiska ir gaļa.

Pēc aptaujas datiem, iegādājoties produktus svētku galdam, iedzīvotāji ņem vērā vairākus būtiskus faktorus, tostarp 72% ņem vērā dažādas atlaides Lieldienu produktiem, 70% ievēro kvalitātes un cenas attiecību, 45% būtisks ir veselīgums un produktu sastāvs, savukārt 38% būtisks ir vietējo ražotāju piedāvājums veikalos.

Pērn iedzīvotāji labprāt produktus svētku mielastam iegādājās internetveikalā, taču šogad 88% iedzīvotāju svētkiem sagatavosies, apmeklējot pārtikas veikalus un lielveikalus klātienē, liecina aptaujas dati.

Vaicājot par Lieldienu olu krāsošanu, 92% respondentu norādīja, ka viens no veidiem, kā olas tiks krāsotas ir ar sīpolu mizām, 27% izmantos speciālas veikalos nopērkamas krāsās un 21% olas krāsos arī ar karkade tēju.

Tāpat aptaujā noskaidrots, ka šogad 47% iedzīvotāju šajos svētkos plāno ēst trīs vai četras olas, savukārt 24% plāno ēst vienu vai divas olas.

Aptauja veikta "Maxima Latvija" interneta vietnē no 6. līdz 13.aprīlim un tajā piedalījās 1639 respondenti.