Rīgas lidostu vadīs Arnis Luhse

Satiksmes ministrija kā VAS Starptautiskā lidosta Rīga akcionāre apstiprinājusi jaunu uzņēmuma valdi, valdes priekšsēdētāja amatā ieceļot Arni Luhsi.

Šāds lēmums pieņemts, jo lidostā jāstrādā cilvēkiem, kas spēj nodrošināt saimniecisku uzņēmuma darbību, biznesa portālam BNN norādīja Satiksmes ministrijā.

Valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Arnis Luhse, bet valdes locekļu amatos – Aldis Mūrnieks, Andis Damlics un Verners Lūsis. Visiem apstiprinātajiem valdes locekļiem ir darba pieredze vadošos amatos.

Līdz ar to no amatiem atsaukti Krišjānis Peters, Jānis Ķuzulis, Vents Balodis, Toms Nāburgs un Helēna Ruduša.

Izvērtējot līdzšinējos lidostas vadības darbu, nācās secināt, ka uzņēmumā ir ieilgusi vairāku svarīgu jautājumu risināšana, kas kavē lidostas attīstību. Esam panākuši vienošanos ar līdzšinējiem valdes locekļiem, savukārt jaunajai valdei izvirzīti konkrēti uzdevumi. Uzskatu, ka lidosta ir jāvada krīzes menedžeriem, un vienam no svarīgākajiem valsts infrastruktūras uzņēmumiem ir jāstrādā daudz efektīvāk, nekā līdz šim, uzsvēris satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Satiksmes ministrija sagaida, ka jaunā vadība atrisinās ieilgušo konfliktu ar airBaltic jautājumā par lidostas maksām, piedāvās risinājumu jautājumam par lidostas paplašināšanos, lai nodrošinātu pasažieru komfortu un palielinātu aviokompāniju un lidojumu skaitu, kā arī veicot iekšēju optimizāciju, panāks, ka uzņēmums strādā efektīvi un rentabli.

Arnis Luhse no 2010.gada janvāra līdz šim bijis Valsts Darba inspekcijas direktors. No 2009.gada bijis arī SIA Lattelecom Uzraudzības padomes loceklis. Vairākus gadus darbojies kā VAS Latvijas Gaisa satiksme, VAS Ceļu satiksmes drošības direkcija un VAS Elektronisko sakaru direkcija padomes loceklis. Piecus gadus, 2000.-2005.gadam, bijis ievēlēts arī par Starptautiskās lidaparātu īpašnieku un pilotu asociācijas Latvijas Nacionālās asociācijas prezidentu un valdes priekšsēdētāju. Šogad A.Luhse saņēmis Latvijas Darba devēju konfederācijas un Valsts Kancelejas atzinības rakstu par labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldes institūcijā un efektīvu pārmaiņu vadību Valsts Darba inspekcija.

Aldis Mūrnieks līdz šim bijis VAS Latvijas Gaisa satiksme valdes loceklis. Ilggadēja pieredze viņam ir arī kā SIA Aviosabiedrība Liepāja valdes loceklim un P/U Kurzemes Aeroklubs direktoram.

Andris Damlics no 1992. līdz 2007.gadam ir strādājis dažādos amatos lidostā Rīga, ieskaitot viceprezidenta un tehniskā direktora amatu.

Verners Lūsis no 2008.gada ir bijis SIA LSC Shipmanagement valdes loceklis, iepriekš strādājis AS Latvijas Kuģniecība, SIA Jūras servisa centrs u.c.

Jauniecelto valdes locekļu pilnvaras ir spēkā no šā gada 16.decembra.

Svarīgākais