Aptauja: Tarifu palielināšanas gadījumā 42% iedzīvotāju elektroenerģiju lietos mazāk

Ja elektroenerģijas tarifi 2011.gada pavasarī tiks palielināti, tad divas piektdaļas (42%) aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem plāno elektroenerģiju lietot mazāk nekā līdz šim, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" veiktais pētījums.

Savukārt 48% aptaujāto plāno lietot elektroenerģiju līdzšinējā apjomā.

To aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem vidū, kuri pēc tarifu paaugstināšanas plāno elektroenerģiju lietot mazāk nekā līdz šim, salīdzinoši biežāk ir cilvēki ar zemākiem ienākumiem (līdz 150 latiem pēc nodokļu atvilkšanas uz vienu cilvēku ģimenē).

Savukārt to cilvēku vidū, kuri pēc tarifu paaugstināšanas plāno lietot elektroenerģiju līdzšinējā apjomā, salīdzinoši biežāk ir cilvēki ar augstākiem ienākumiem - virs 300 latiem pēc nodokļu atvilkšanas uz vienu cilvēku ģimenē.

Aptauju "TNS Latvia" veica sadarbībā ar telekompāniju LNT un raidījumu "900 sekundes" laikā no 2010.gada 7.decembra līdz 9.decembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 600 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Svarīgākais