Zinātniekiem mācīs piesaistīt investīcijas saviem izgudrojumiem

Šodien un rīt norisinās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkots praktiskais seminārs, kura mērķis ir sniegt informāciju zinātnisko institūciju darbiniekiem un tehnoloģiju pārneses kontaktpunktu pārstāvjiem par to, kā savus izgudrojumus un zinātniskās idejas iespējami veiksmīgāk prezentēt iespējamajiem investoriem un uzņēmējiem, lai tie tiktu īstenoti praksē.

Līdz šim Latvijas zinātnes vidē tas ir bijis lielākais klupšanas akmens – lai arī mūsu zinātnieki radījuši patiesi inovatīvas un unikālas tehnoloģijas un ierīces, kas izmantojamas visdažādākajās jomās (sākot ar medicīnu un beidzot ar kosmosa izpēti), nereti to ieviešana dzīvē aizkavējas nepilnīgās sadarbības dēļ ar uzņēmējiem un projektu finansētājiem.

Seminārā tiks sniegta informācija par komercializāciju, tās veidiem, tiks aplūkota ārvalstu pieredze un iespējamie veidi, kā savu unikālo ideju nogādāt līdz investoram un kā to pārliecinoši prezentēt, tai pašā laikā aizsargājot intelektuālo īpašumu. Semināra dalībnieki praksē trenēsies sagatavot labus komercializācijas piedāvājumus.

Pasākumā uzstāsies eksperti no Lielbritānijas, kuri stāstīs par veiksmīgākajiem zinātnisko atklājumu un izgudrojumu komercializācijas piemēriem Eiropā.

Seminārs tiek rīkots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras īstenotās Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros ar ES un ERAF atbalstu.

Svarīgākais