Svarīga informācija SEB bankas klientiem: bankas vārdā atkal uzdarbojas krāpnieki

© Kaspars Krafts/F64

SEB banka informē, ka bankas vārdā atkal sākuši uzdarboties krāpnieki. Banka brīdina, kādas darbības nedrīkst veikt, lai neiekristu krāpnieku nagos.

"Brīdinām, ka iedzīvotāji atkal saņem krāpnieciskas īsziņas ar aicinājumu sekot saitei. Nospiežot uz saites, atveras lapa, kas ir ļoti līdzīga SEB internetbankai, tomēr ar nepareizu lapas adresi. Atgādinām, ka SEB banka nekad nesuta SMS ar saiti, kas vestu uz internetbanku, " sociālajos tīklos pauž "SEB banka".

Portāls NRA jau rakstīja, ka 2021.gadā kopējie iedzīvotāju zaudējumi no krāpniekiem kibertelpā veidoja vairāk nekā 14,6 miljonus eiro. Viltus banku darbinieki jeb cilvēki, kuri pa telefonu nepatiesi uzdevušies par banku darbiniekiem, radījuši iedzīvotājiem vairāk nekā 6,5 miljonu eiro zaudējumus, par ko sākti 790 kriminālprocesi. Krāpniecībā, nepatiesi uzdodoties par "DPD Latvija" un "Omniva" pārstāvjiem, jeb šo uzņēmumiem kopējie zaudējumi bijuši ap 167 000 eiro un kopā cietuši 418 cilvēki, reizē notikuši 323 krāpšanas mēģinājumi.

Ekonomika

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.