Jau otrais Ogres tiesas tiesnesis atsakās izskatīt Ķirsona maksātnespējas lietu

No pazīstamā uzņēmēja un sabiedriskās ēdināšanas tīkla "Lido" īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespējas lietas izskatīšanas patlaban atteicies jau otrais Ogres rajona tiesas tiesnesis, liecina Latvijas tiesu interneta portālā pieejamā informācija.

Lēmumu par atstatīšanu 8.decembrī pieņēmis tiesnesis Arnis Naglis, taču patlaban lietas izskatīšana nodota tiesnesei Zeltītei Kusiņai.

Kā ziņots, dienu iepriekš no Ķirsona maksātnespējas lietas izskatīšanas sevi atstatīja tiesnesis Dainis Plaudis, norādot, ka lietā pastāv apstākļi, kas var radīt šaubas par viņa objektivitāti lietas izskatīšanā.

Kā iemeslu sevis atstatīšanai Plaudis minēja lietā saņemtos kādas bankas, kuras nosaukumu viņš nekonkretizēja, paskaidrojumus, kurus parakstījis Plauža kolēģes - Ogres rajona tiesas tiesneses - dēls, līdz ar to tiesnesis nolēmis sevi no lietas izskatīšanas atstatīt. Plaudis atturējās minēt arī šīs tiesneses uzvārdu.

Tiesnesis Plaudis atzina, ka teorētiski pastāvot iespēja, ka iepriekšminēto apstākļu dēļ no Ķirsona maksātnespējas lietas izskatīšanas varētu atteikties visi Ogres rajona tiesas tiesneši.

LETA jau ziņoja, ka septembra beigās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Ķirsona ēdināšanas firmai "Lido" noteica ārpustiesas tiesisko aizsardzību.

Pēc "Firmas.lv" datiem, Ķirsonam pilnībā piederošā 1991.gadā reģistrētā firma SIA "Lido" mainījusi juridisko adresi - no Lāčplēša ielas 53, kur joprojām atrodas tās birojs, uz Dzelzavas ielu 120G jeb uz vienu no "Rīgas Industriālā parka" korpusiem.

Uzņēmums pērn strādāja ar 18,2 miljonu latu apgrozījumu un 603 342 latu zaudējumiem. Gadu iepriekš "Lido" apgrozīja 25,4 miljonus latu, bet zaudējumi sasniedza 1,73 miljonus latu. 2007.gadā tā apgrozījums bijis 24,2 miljoni latu, bet zaudējumi - 0,9 miljoni latu.

"Lido" lielākais kreditors ir "DnB Nord Banka", liecina "Lido" 2009.gada pārskats.

SIA "Lido" turpina strādāt, un minētais pieteikums nemainot uzņēmuma ikdienas darba ritmu, uzsvēra Ķirsons.

Ķirsons ir viens no Tautas partiju un LPP/LC atbalstošās kustības "Par labu Latviju" dibinātājiem. Kustības biedri un politiķi sākotnēji uz sanāksmēm pulcējās tieši "Lido" restorānā.

Svarīgākais