Novembra beigās reģistrētais bezdarbs Latvijā saglabājies 14,3% līmenī

Novembra beigās reģistrēta bezdarba līmenis Latvijā saglabājies 14,3% līmenī un kā bezdarbnieki ir reģistrējušies 161 789 cilvēki, aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Informācijas nodaļas speciālists Dainis Jukonis.

Oktobra beigās reģistrēta bezdarba līmenis Latvijā bija tādā pašā līmenī - 14,3%, savukārt situācija NVA filiālēs uz novembra beigām ir nedaudz mainījusies, salīdzinot ar oktobri.

Visstraujāk bezdarba līmenis ir pieaudzis Ventspilī - par 0,4%, Rēzeknē paaugstinājies par 0,1%, savukārt Rīgā, Jūrmalā un Liepājā tas ir samazinājies par 0,1% - 0,2%, bet Jelgavā un Daugavpilī nav mainījies, liecina NVA operatīvie dati.

Kopumā reģionos visaugstākais bezdarba līmenis joprojām ir Latgalē - 22,1%, bet viszemākais Rīgas reģionā - 11%. Kurzemē reģistrētais bezdarba līmenis ir 15,5%, Vidzemē - 16% un Zemgalē - 15,5%. Uz oktobra beigām šie rādītāji bija līdzīgi, Latgalē reģistrētais bezdarba līmenis bija par 0,2% zemāks, Kurzemē - par 0,1% zemāks, Rīgas reģionā - par 0,2% augstāks, savukārt Vidzemes reģionā tas nav mainījies.

Svarīgākais