Aizdevēji nākamnedēļ turpinās vērtēt sagatavoto valsts budžetu

No 7.decembra Latvijā turpināsies starptautisko aizdevēju tehniskā budžeta misija, kura vērtēs sagatavoto 2011.gada valsts budžetu, liecina Finanšu ministrijas notikumu kalendārs.

Misijas sastāvā būs Starptautiskā valūtas fonda (SVF), Eiropas Komisijas (EK) un Pasaules Bankas (PB) pārstāvji. Tās ietvaros galvenā uzmanība tiks veltīta 2011.gada valsts budžeta projektam. Pēc tās beigām netiks gatavots gala ziņojums vai cits noslēguma dokuments par misijas rezultātiem.

Pirmdien, 6.decembrī notiks Ministru kabineta ārkārtas sēde, kurā plānots apstiprināt 2011.gada valsts budžeta likumprojektu un vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvaru 2011.-2013.gadam.

Apstiprinātos dokumentus 7.decembrī finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība") plkst.11 iesniegs Saeimā.

LETA jau ziņoja, ka valdība iepriekš apstiprināja gandrīz visus nākamā gada budžetu pavadošos dokumentus. Valdība arī atbalstīja pievienotās vērtības nodokļa likmju palielināšanu no nākamā gada 1.janvāra, akcīzes nodokļa likmes paaugstināšanu bezalkoholiskajiem dzērieniem, transportlīdzekļu ikgadējās nodevas aizstāšanu ar nodokli un nodokļa likmes pieaugumu, kā arī minimālās algas paaugstināšanu.

Tāpat valdība vienojās par citiem budžeta konsolidācijas pasākumiem.

Kopējā nākamā gada kopbudžeta konsolidācijas summa ir 290,67 miljoni latu, no kuriem 88,8 miljoni latu ir pasākumi izdevumu pusē, 156,96 miljoni latu ir pasākumi ieņēmumu pusē, savukārt 44,9 miljoni latu ir izmaiņas fondēto pensiju shēmā.

Veidojot nākamā gada valsts budžetu, tiek plānots iekasēt par 5,4% vairāk nodokļu nekā šogad. Šā gada budžeta ieņēmumu prognoze ir 3,38 miljardi latu, bet nākamgad nodokļos tiek plānoti jau 3,56 miljardu latu ieņēmumi jeb pieaugums par 5,4%.

Svarīgākais