Latvijas veiksmīgāko eksportspējīgo uzņēmumu sasniegumi būs aplūkojami izstādē "Latvija var!"

Atskatoties uz aizvadīto projekta "Latvija var!" sezonu, kuras laikā sabiedrībai bija iespēja iepazīt vairāk nekā 40 Latvijas eksportspējīgāko uzņēmumu veiksmes stāstus, 7.decembrī plkst. 19.00 DnB NORD Bankas jaunajā centrālās administrācijas ēkā Rīgā, Skanstes ielā tiks atklāta projekta gaitā iepazīto uzņēmumu sasniegumu izstāde.

Izstādes dalībnieki ar mērķtiecīgu darbu un radošu pieeju ir pierādījuši, ka Latvijas vārds var izskanēt gan mūsu tuvākajās kaimiņzemēs - Baltijā, Skandināvijā, Eiropas Savienībā vai Krievijā, gan arī daudz tālāk - Āzijā, Dienvidamerikā, Āfrikā un citur. Tie ir uzņēmumi, kas Latvijai ļauj atstāt krīzi aiz muguras un nevis skaļos vārdos, bet ar praktiskiem darbiem veidot mūsu valsts konkurētspēju pasaules tirgū.

"Latvija var!" izstādes atklāšanu ar savu klātbūtni pagodinās un svinīgajā atklāšanā piedalīsies Valsts prezidents Valdis Zatlers un ekonomikas ministrs Artis Kampars, un iedvesmojošus ievadvārdus teiks arī Andris Ozoliņš - projekta "Latvija var!" idejas autora un patrona, DnB NORD Bankas, prezidents. Atklāšanā piedalīsies arī projekta partneru - laikraksta "Dienas Bizness" un Latvijas Televīzijas - pārstāvji un šīs sezonas laikā projektā iesaistīto uzņēmumu vadītāji.

DnB NORD Bankas prezidents Andris Ozoliņš saka: "DnB NORD Banka uzsāka projektu "Latvija var!" pirms nepilniem trīs gadiem, un šajā laikā esam iepazinuši daudzus talantīgus speciālistus, menedžerus un uzņēmējus, kas mūsu valsts vārdu pasaulē nes daudz tiešāk un pārliecinošāk nekā jebkura valsts tēla kampaņa, kādu iespējams radīt. Šajā projekta "Latvija var!" sezonā tie ir bijuši uzņēmumi, kas, neskatoties uz ekonomikas nestabilo stāvokli pēdējos gados, spējuši attīstīties, veicinot arī valsts tautsaimniecības atveseļošanos. Tādēļ esmu pārliecināts, ka ir vērts šo uzņēmumu sniegumu vienkopus parādīt plašākai sabiedrībai un ļaut citiem iedvesmoties no šiem veiksmes stāstiem!"

Izstāde norisināsies no šā gada 7.decembra līdz 2011. gada 14.janvārim, un tā būs apskatāma ik dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00 DnB NORD Bankas telpās.

Svarīgākais