VID bez rezultātiem izbeidz pusmiljona latu vērto konkursu par 48 vieglo automašīnu nomu

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) nav izdevies atrast pretendentu, kurš būtu gatavs dienesta vajadzībām iznomāt 48 vieglās automašīnas, kas VID bija nepieciešamas spēka struktūru un kinologu darba nodrošināšanai, kuriem suņus atļauts pārvadāt vienīgi speciāli aprīkotā automašīnā.

VID minēto 48 automašīnu nomai bija paredzējis tērēt 518 400, līgumu slēdzot uz trīs gadiem, taču, tā kā konkurss izbeigts bez rezultātiem, Ieņēmumu dienests iecerējis veikt jaunu iepirkumu, aģentūru LETA informēja VID Komunikācijas nodaļā.

Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājaslapā atrodamās informācijas, pirmais konkurss izbeigts bez rezultātiem, jo abi iepirkumam iesniegtie piedāvājumi neatbilda iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām prasībām.

VID, par kura plašo autoparku jau iepriekš diskutēts medijos, nepieciešamību nomāt 48 automašīnas skaidro ar to, ka šā gada beigās un 2011.gada sākumā saskaņā ar transportlīdzekļu nomas līguma noteikumiem un līguma darbības termiņa beigām VID autoparks tiks samazināts par 60 transportlīdzekļiem jeb 27% no kopējā VID autoparka.

VID autoparks būtiski tika samazināts jau 2009.gada beigās un 2010.gada sākumā, kad iznomātājam tika nodoti 100 transportlīdzekļi, līdz ar to gada laikā kopējais VID autoparka samazinājums ir 49% no kopējā VID autoparka.

Savukārt transportlīdzekļu noma ir nepieciešama, lai nodrošinātu struktūrvienības tikai ar būtiski nepieciešamo transportlīdzekļu skaitu, turklāt struktūrvienības atkārtoti ir izvērtējušas un iespēju robežās arī samazinājušas struktūrvienību rīcībā nepieciešamo transportlīdzekļu skaitu.

VID uzsver, ka transporta līdzekļi ir svarīgi VID funkciju nodrošināšanai, turklāt 21 automašīna no 48 transportlīdzekļiem ir nepieciešama, lai nodrošinātu kinologu darbību, kuriem saskaņā ar VID noteikto "Kārtību darbam ar darba suni" darba suns jāpārvadā suņu transportēšanai speciāli aprīkotā automašīnā, kas nozīmē, ka automašīnas bagāžas nodalījuma izmēram jābūt pārvietojamo sprostu izmēra lielumā.

VID norāda, ka tā īpašumā nav speciāli aprīkotu transportlīdzekļu un uzsver, ka būtiski ir nomāt tieši speciāli aprīkotas automašīnas arī tāpēc, ka darba suni kinologam nodod uz līguma pamata un kinologs dienesta pienākumus pilda kopā ar dienesta suni, un suns atrodas patstāvīgā uzraudzībā jeb audzināšanā un kopšanā - 24 stundas diennaktī -, kinologs ar to uzņemas pienākumus un atbildību saistībā ar darba suņu audzināšanu, profesionālo apmācību, fizisko sagatavošanu, nepieciešamo veterinārās aprūpes un palīdzības sniegšanu.

VID atzīmē, ka autotransports ir svarīgs darba instruments ne tikai nokļūšanai uz kontroles pasākumu vietām savu tiešo darba pienākumu pildīšanai, bet arī darba suņu kopšanas un uzturēšanas pasākumu nodrošināšanai, garantējot darba suņa darba kvalitātes uzturēšanu un celšanu, kā arī savlaicīgu veterinārās palīdzības nodrošināšanu dažādās neparedzamās situācijās.

Savukārt 27 no jau minētajiem 48 transportlīdzekļiem ir paredzēts nodot Muitas kriminālpārvaldes un Finanšu policijas pārvaldes rīcībā.

Šīm VID struktūrvienībām nepieciešamais transportlīdzekļu skaits ir nepieciešams, lai varētu veikt izmeklēšanas un operatīvos darbus.

Kopā ir plānots iznomāt 48 transportlīdzekli, no tiem 21 speciāli aprīkotu transportlīdzekli kopumā par 518 400 latiem uz trim gadiem.

VID lēš, ka viena gada izdevumi transportlīdzekļu nomai, tostarp, transportlīdzekļu apdrošināšanai, remontam un citiem ekspluatācijas izdevumiem - 172 800 lati.

VID papildina, ka iepirkums, kas izbeigts bez rezultātiem, tika veikts centralizēti un paredzēja dienesta vieglo transportlīdzekļu nomu arī Finanšu ministrijai, Valsts kasei, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijai un Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai.

Svarīgākais