Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Veikali drīkstēs strādāt līdz pulksten 21, daži – pat visu diennakti

© Vladislavs Proškins/F64

Tirdzniecības vietu darba laiks no nākamās pirmdienas, 15. novembra, noteikts no plkst. 6 līdz plkst. 21, izņemot pirmās nepieciešamības preču veikalus, kas drīkstēs darboties bez darba laika ierobežojumiem, liecina valdības otrdien pieņemtais lēmums par regulējumu dzīvei no 15.novembra.

Ekonomikas ministrija informē, ka tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas no nākamās pirmdienas drīkstēs strādāt no pulksten 6 līdz 21, izņemot pirmās nepieciešamības preču veikalus, kas drīkstēs darboties bez darba laika ierobežojumiem.

Savukārt brīvdienās un svētku dienās lielie tirdzniecības centri būs slēgti, jo būs aizliegta tirdzniecības pakalpojumu sniegšana tirdzniecības centros (telpu platība virs 1500 m2 un vismaz 5 tirdzniecības vietas), izņemot iepriekš minētās pirmās nepieciešamības tirdzniecības vietas un pirmās nepieciešamības pakalpojumu sniegšanas vietas. Vienlaikus tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās atļauta būs arī tādu pakalpojuma sniegšanas vietu un tirdzniecības vietu darbība, kurām ir atsevišķa ieeja no ārtelpas un tiek nodrošināta apmeklētāju plūsmas nodalīšana no tirdzniecības centra koplietošanas telpām.

Vienlaikus ieprirkšanās iespējas vakcinētajiem un nevakcinētajiem būs atšķirīgas. Vakcinētajiem vai Covid-19 pārslimojušajiem klātienē būs pieejami visi veikali, ja vien tie būs vaļā, bet nevakcinētajiem vai Covid-19 nepārslimojušajiem - tikai tie, kas darbosies sarkanajā režīmā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka jauno noteikumu dēļ daļā pārtikas veikalu nevakcinētajiem ieeja būs liegta.

Ekonomikas ministrija informē, ka no15. novembra epidemioloģiski nedrošā vidē jeb t.s. “sarkanajā” drošības režīmā, t.i. pircēji ir bez sadarbspējīgiem Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem, vai ar tiem, tirdzniecības pakalpojumus IEKŠTELPĀS, ja kopējā apmeklētājiem publiski pieejamā telpu platība nav lielāka par 1500 m2 un ja ir atsevišķa ieeja no ārtelpas, var šādās tirdzniecības vietās:

  • pārtikas veikalos (70% no sortimenta ir pārtikas preces, higiēnas preces, dzīvnieku barība un preses izdevumi);
  • medicīnas preču tirdzniecības vietās, kur vismaz 90 % no preču sortimenta ir medicīnas preces, un aptiekās (tai skaitā veterinārās aptiekas);
  • optikas veikalos;
  • dzīvnieku barības veikalos;
  • preses tirdzniecības vietās;
  • higiēnas preču veikalos (70% no sortimenta ir higiēnas preces);

Tāpat epidemioloģiski nedrošā vidē jeb t.s. “sarkanajā” drošības režīmā strādās:

  • degvielas uzpildes stacijas;

  • autoostas un dzelzceļa stacijās esošās biļešu tirdzniecības kases, kurās tiek pārdotas biļetes tikai uz iekšzemes maršrutiem;

  • kā arī tirgi ārtelpās un ielu tirdzniecības vietas, tirdzniecības pakalpojumu sniedzējam un pircējiem ielu tirdzniecības vietās un atklātā tirgus teritorijā tirdzniecības laikā lietojot sejas maskas