No nākamā gada nenoteiks ienākumu veidu un papildu atvieglojumu veidu kodus

© Oksana Džadana/ F64

No 2022.gada 1.janvāra ar ārēju normatīvo aktu vairs netiks noteiktas paziņojuma par fiziskajai personai izmaksātajām summām veidlapas, kā arī tajās lietojamo ienākumu veidu un papildu atvieglojumu veidu kodi iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas nolūkiem, informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Ienākumu veidu un papildu atvieglojumu veidu kodus turpmāk aktualizēs un publiskos VID. Paziņojumu veidlapas, tāpat kā līdz šim, būs aizpildāmas VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

Turpmāk paziņojumā norādāmā informācija ir noteikta Ministru kabineta noteikumos par paziņojumā par fiziskajai personai izmaksātajām summām iekļaujamo informāciju, bet ienākumu veidu un papildu atvieglojumu veidu kodi ir publicēti VID tīmekļvietnē "www.vid.gov.lv".

Jaunos ienākumu veidu un papildu atvieglojumu veidu kodus jālieto, iesniedzot paziņojumu, sākot ar 2022.gada 1.janvāri par pilnu 2021.gadu un par turpmākajiem taksācijas periodiem.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais