Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Šomēness "Dzintara" kosmētiku sāks eksportēt uz Krieviju

© Vladislavs Proškins / F64

Oktobrī kosmētikas ražotājs SIA "H.A. Brieger" sāks "Dzintara" kosmētikas eksportu uz Krieviju, pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Jaunajā eksporta tirgū ražotājs sākotnēji piedāvās sešas produktu kategorijas, tostarp lūpu balzamus, roku krēmus, dušas želejas, šķidrās ziepes, ķermeņa krēmus un mutes dobuma kopšanas līdzekļus. Plānots, ka tirdzniecībā Krievijā "Dzintara" kosmētika būs jau no oktobra beigām, un turpmāk piegādes uz Krieviju tiks veiktas katru mēnesi, nodrošinot pakāpenisku pārdošanas pieaugumu.

Lai varētu sākt produktu tirdzniecību Krievijas tirgū, "H.A. Brieger" bija jāveic īpašs sertifikācijas process, kurā tiek vērtēta virkne produkta parametru - mikrobioloģiskie testi un atbilstība Krievijā noteiktajiem produkta drošuma kritērijiem.

Jau tuvākajā laikā "Dzintara" kosmētikas produkti būs pieejami Krievijas lielākajos interneta veikalos "ozon" un "Wildberries", bet pilnībā noslēdzoties sertifikācijas procesam, produkti nonāks arī lielākajās Krievijas tirdzniecības ķēdēs. Uzņēmuma "H.A. Brieger" vadība prognozē, ka pēc plānoto sadarbību noslēgšanas turpmākās piegādes varētu tikt pat dubultotas.

"H.A. Brieger" vadītāja Anastasija Udalova norāda, ka vēsturiski "Dzintara" produkti Krievijā bijuši lielā cieņā, ko apliecina lielais pieprasījums un atsaucība arī šodien. "H.A. Brieger" produkti Krievijas tirgū patlaban ienāk atjaunotā un uzlabotā veidolā, tādēļ "H.A. Brieger" izvirzījusi uzdevumu ne vien atgūt kādreizējo pircēju uzticību, bet arī ieinteresēt jaunu auditoriju.

Kopš 2021.gada maija beigām "Dzintars" ir pieejams tirdzniecībā Igaunijas un Lietuvas interneta veikalos, no oktobra arī tirdzniecības vietās. Jūnijā produkti kļuva pieejami arī vairāk nekā 500 dažādās tirdzniecības vietās Gruzijā. Tuvākajā laikā plānots attīstīt ieceri par produktu eksportu uz Lielbritāniju, Somiju, Uzbekistānu un citām valstīm.

Kopš ražošanas atsākšanas 2021.gada sākumā uzņēmums ir atjaunojis un izstrādājis kopumā 34 produktus astoņās dažādās līnijās.

Līdz šim "Dzintara" produkcijas tirdzniecības apjoms ir sasniedzis gandrīz miljonu eiro, bet "Dzintara" interneta veikalu apmeklējuši 180 000 unikālo apmeklētāju.

2020.gadā "H.A. Brieger" strādāja ar 5580 eiro apgrozījumu un guva 772 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.