Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

FOTO: Rinda teju visas Cēsu ielas garumā; kā izskatās pie veikala, kur solīja preces par velti?

© Kaspars Krafts/F64

Teju visas Cēsu ielas garumā šodien no rīta bija izveidojusies pircēju rinda, kas gaidīja uz veikala atvēršanu. Tik lielu pircēju interesi izsauca vēsts vakar "Facebook", ka visas mantas veikalā, kas atrodas Cēsu ielā 23, varēs dabūt par brīvu. Kādreiz šajā vietā bija veikals "Kilostacija". Diemžēl cilvēki tā arī netika pie bezmaksas mantām.

Izlasot vēsti par iespēju tikt pie bezmaksas mantām, daļa nespēja noticēt šādai iespējamībai un bija pārliecināti, ka tā ir mānīšanās, citi jokoja, ka tā ir valdības organizēta akcija, lai cilvēki neietu uz protesta akcijām, daļa brīnijās, kāpēc mantas netiek atdotas labdarības organizācijām.

Ekrānšāviņš no FB

Sludinājuma īpašnieks Linards Kopmanis skaidroja, ka ir vairākkārt mēģinājis to darīt, bet prasības šīm organizācijām ir bijušas viņam neizpildāmas - sašķirot mantas, sapakot un pašam aizvest. Tā kā viņam nav mašīnas, tad izvēlējies šādu ceļu, lai atbrīvotos no mantām.

"Tiek par brīvu atdots viss, kas redzams fotogrāfijās un vēl daudz, daudz, daudz kas vairāk. Šeit ir bērnu rotaļlietas, bērnu apģērbi, pieaugušo apģērbi, kancelejas preces, saimniecības preces, dažādas celtniecības lietas, auto lietas, svečturi, trauki, dārza preces, svētku mantas utt., utt., un tā tālāk. Arī pa kādai mēbelei. Būs daudzas kastes, par kurām mums pašiem nav ne jausmas, kas tajās ir. Arī tas viss ir par brīvu," sludinājumā rakstīja Linards. Arī portāls NRA vakar par to vēstīja.

Diemžēl šorīt L. Kopmanis informēja, ka viņam aizlieguši atdot mantas par brīvu, jo viņš nevarot nodrošināt, ka ārā pie veikala tiek ievēroti visi drošības pasākumi, kādi valstī ir noteikti. "Atvainojamies par sagādātajām neērtībām! Šis nav mūsu lēmums- mums aizliedza!", saka L. Kopmanis.