Te ir darbs! Lidosta "Rīga" aicina darbā "Aģentu 007"

© Vladislavs Proškins/F64

“Gaisa kuģu apkalpošanas aģents – kaut kas līdzīgs 007, Tu domā? Savā ziņā, jā! Stipras rokas, zibenīga reakcija un savaldība saspringtās situācijās arī šeit būs ļoti noderīga,” ar šādu tekstu sludinājumā lidosta “Rīga” meklē gaisa kuģu apkalpošanas aģentus. Kopumā lidostai “Rīga” šobrīd meklē 150 šāda darba darītājus.

Galvenie “Aģenta 007” jeb gaisa kuģu apkalpošanas aģenta galvenie darba pienākumi būs šķirot, iekraut, izkraut un transportēt pasažieru bagāžu, pasta un kravu sūtījumus; apkalpot lidmašīnas ar speciālo lidostas tehniku. Darbs būs maiņās atbilstoši avioreisu grafikam, piemēram, maiņa var sākties 4:00 no rīta. Par šo darbu sākotnēji maksās 4,60 eiro stundā, pēc sešiem mēnešiem - 5,06 eiro stundā. Tāpat paredzēta 50% piemaksa par darbu nakts laikā un 100% piemaksa svētku dienās, kā arī piemaksa par izpildītā darba apjomu no 80-150 mēnesī.

Darba algas piemērs, pieņemot, ka darbiniekam ir autovadītāja apliecība, ir apguvis visas nepieciešamās prasmes, strādā 167 stundas mēnesī, no kurām 25 stundas ir darbs nakts laikā: EUR 1028,27 = (167x5,06) + EUR 63,25 piemaksa par darbu nakts laikā + EUR 120,00 piemaksa par izpildīto darbu (darba samaksa visur norādīta pirms nodokļu nomaksas).

Lai pretendētu uz šo amatu, vajadzīga pamata izglītība, vēlams - vidējā; latviešu valodas zināšanas vidējā līmenī (B līmeņa 2. pakāpe), angļu valodas pamatzināšanas, vēlama "B" kategorijas autovadītāja apliecība. Citas prasības: atbildīgums, precizitāte, disciplīna; prasme patstāvīgi pieņemt lēmumus; spēja strādāt komandā un sadarboties; noturība stresa situācijās.

Par darbu lidostā vairāk varēs uzzināt atvērto durvju dienā 16. septembrī RIX Mācību centrā plkst. 10:00 vai 14:00.

Šajā dienā būs prezentācija par lidostu un gaisa kuģu apkalpošanas aģenta darbu, atbildes uz interesējošiem jautājumiem, aizraujoša ekskursija pa lidostas teritoriju, lidlauka tehnikas a pskate; intervijas ar pretendentiem.

Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, RIX Atvērto durvju dienā var piedalīties tikai vakcinētas un/vai Covid-19 pārslimojušas personas, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu. Pasākums paredzēts darba meklētājiem, kuri vēlas uzsākt darbu lidostā 2021.gada rudenī (no 18 gadu vecuma).

.