ASV Valsts kases sekretāra vietnieks: Latvijas ekonomika ir piedzīvojusi milzīgu progresu

Latvijas ekonomika kopš 1994.gada, kad Latvijā viesojās toreizējais ASV prezidents Bils Klintons, neskatoties uz pēdējos divos gados piedzīvoto krīzi, ir ievērojami progresējusi, šodien žurnālistiem preses konferencē uzsvēra ASV Valsts kases sekretāra vietnieks Nīls Volins.

Viņš apliecināja, ka ASV atbalsta un arī turpmāk ar visiem iespējamiem līdzekļiem ir gatava palīdzēt Latvijai tās ekonomikas atveseļošanā.

Viņš gan norādīja, ka, lai arī iepriekšējo gadu stingrie pasākumi jau tagad nes augļus, priekšā vēl ir smags darbs.

Tikšanās laikā ar Latvijas amatpersonām viņš guvis apliecinājumu, ka esam gatavi turpināt iesākto ceļu, lai pēc iespējas veiksmīgāk izkļūtu no krīzes. "ASV no savas puses sniegs visu iespējamo atbalstu Latvijai šajā procesā," uzsvēra Volins.

Kā ziņots, Latvijā divu dienu vizītē ieradies ASV Valsts kases sekretāra vietnieks un viņam šodien paredzēta tikšanās ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, kā arī ar citām valsts amatpersonām, aģentūru LETA informēja ASV vēstniecība Latvijā.

Volins jau vakar tikās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski ("Vienotība") un finanšu ministru Andri Vilku ("Vienotība"), bet šodien viņam paredzēta tikšanās ar Rimšēviču un citām amatpersonām.

Ekonomika

Ar budžeta deficītu nākamajam gadam izdevies apstāties pie "sarkanās līnijas", bet jārēķinās ar tās pārkāpšanu nākotnē, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Svarīgākais