Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Noraida "Stendera sabiedrības" tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu

Bauskas rajona tiesa noraidījusi SIA "Stendera sabiedrība" pieteikumu noteikt uzņēmumam tiesiskās aizsardzības procesu, liecina šodien Maksātnespējas reģistrā veiktais ieraksts.

LETA jau ziņoja, ka "Stendera sabiedrības" tiesiskās aizsardzības procesa lietu tiesa ierosināja oktobra sākumā.

Pēc tam "Stendera sabiedrība" iesniedza tiesā maksātnespējas pieteikumu, biznesa portālu "Nozare.lv" iepriekš informēja "Stenders" mārketinga komunikāciju vadītāja Maija Āboliņa.

Pēc "Firmas.lv" datiem, 2004.gadā dibinātā SIA "Stendera sabiedrība" pieder kosmētikas ražotāja un tirgotāja "Stendera ziepju fabrika" un vēl vairāku "Stenders" zīmola uzņēmumu īpašniekiem Jānim Bērziņam, kura īpašumā ir 90,82% uzņēmuma, un Zanei Bērziņai, kuras īpašumā ir 9,18%.

2009.gadā "Stendera sabiedrības" apgrozījums bija 2261 lats, bet zaudējumi - 130 234 lati.

2008.gadu "Stendera sabiedrība" noslēdza ar 0,14 miljonu latu zaudējumiem, bet tās apgrozījums bija 45 100 lati. 2007.gadu kompānija noslēdza ar 0,12 miljonu latu zaudējumiem, bet firmas apgrozījums bija 85 400 lati.

"Pieteikums tiesiskās aizsardzības procesam tika iesniegts, jo radās iespēja atjaunot uzņēmuma īpašumā esošā atpūtas kompleksa "Rožmalas" darbību. Diemžēl uzņēmuma izstrādātais attīstības plāns neguva iesaistīto pušu atsaucību un SIA "Stendera sabiedrība" ir spiesta iesniegt maksātnespējas pieteikumu," norāda viens no "Stendera sabiedrības" līdzīpašniekiem Jānis Bērziņš.