Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Par Citadele un Parex bankas aktīvu pārdošanas stratēģiju lems pēc budžeta apstiprināšanas

Piemērotāks brīdis nopietni runāt par bankas "Citadele" un "Parex bankas" aktīvu pārdošanu būs pēc nākamā gada budžeta pieņemšanas, šodien žurnālistiem atzina premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Pēc viņa teiktā, tad būs novērsti visi fiskālie riski, kas savukārt varētu novērst pie Latvijas kredītreitingu paaugstināšanas.

Premjers piebilda, ka attiecībā uz "Parex banku" var runāt par aktīvu pārdošanu, nevis investora meklēšanu, savukārt attiecībā uz banku "Citadele" patlaban Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Finanšu ministriju strādā pie pārdošanas stratēģijas.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība") žurnālistiem teica, ka stratēģija ir "fināla saskaņošanas stadijā", tiekot gaidīts saskaņojums no Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas. Viņš prognozēja, ka šis dokuments tiks apspriests tuvākajā laikā.

Kā ziņots, šā gada 1.augustā notika "Parex bankas" aktīvu pāreja uz banku "Citadele". Lielākā daļa tika pārnesta uz jaunizveidoto banku, bet problemātiskie aktīvi palikuši "Parex bankā", kura turpmāk nodarbosies tikai ar parādu atgūšanu un ierastās bankas funkcijas neveiks.

2008.gada 8.novembrī valsts nolēma glābt finanšu grūtībās nonākušo "Parex banku" un par diviem latiem no tās lielākajiem akcionāriem un vadītājiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iegādājās bankas kontrolpaketi.