Ārzemniekus Jūrmalas zemesgabali nevilina

Jūrmalas zemes tirgū sastingums pēdējā gada laikā nav būtiski mazinājies, un lai arī ārvalstnieki ir gatavi par saprātīgu cenu iegādāties dzīvokļus jaunajos projektos, zemesgabali viņus nevilina, raksta Latvijas Avīze.

No Jūrmalas lielo platību īpašnieku pirmā desmitnieka sarakstu pametis tikai Egons Pakšķis – cienījama vecuma kungs, kurš jau ilgstoši bija izpārdevis savus īpašumus, kā arī ar bijušo Jūrmalas domnieku Aleksandru Bašarinu saistītā kompānija Interhaus, kas Jūrmalā attīstīja vairākus nekustamā īpašuma projektus, un bijušās Slokas papīrfabrikas teritorijas īpašniece SIA Degvielas apgāds, kas daļu īpašumu pārdevusi saraksta jaunpienācējai SIA Prax SA.

Jau daudz vairāk sarakstu pametušo ir vērtīgāko zemju īpašnieku vidū – te ir gan politiķis Ainārs Šlesers, gan vēl divi miljonāri – Valērijs Barjers un Juris Tukāns, gan virkne kompāniju – pat Lielupes tenisa kortu juridiskā īpašniece SIA Tenisa centrs Lielupe un bijušā Parex bankas prezidenta Valērija Kargina savrupmājas Villa Adlera īpašniece SIA Adlera.

Jūrmalas lielāko zemes platību īpašnieki – fiziskās personas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, savas pozīcijas ir saglabājušas. Pirmajā vietā ierindojas Valentīna Gulami – afgāņu izcelsmes uzņēmēja Gulama Mohammeda Gulami dzīvesbiedre. Otro vietu ieņem Mārīte Lovčinovska, kurai pieder divi piecus un sešus hektārus lieli zemesgabali, kas pirms vairākiem gadiem saņemti dāvinājumā. Savukārt trešā vieta piešķirta Gintam Lazdiņam – nekustamo īpašumu jomas darbonim, kurš šoruden neveiksmīgi startēja Saeimas vēlēšanās PCTVL sarakstā.

Ekonomika

Valdība otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) ir sagatavoto Solidaritātes iemaksas likumprojektu, kas noteiks pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm un citu valstu kredītiestāžu filiālēm turpmākos trīs gadus veikt solidaritātes iemaksu.