Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzē novirzīs vēl 180,9 miljonus eiro

© Pixabay

Finanšu ministrija (FM) aicinās valdību lemt par papildus 180,9 miljonu eiro novirzīšanu atbalsta pasākumiem nodokļu maksātājiem.

Līdz šim Valsts ieņēmumu dienestam (VID) piešķirti 446,5 miljoni eiro, lai iestāde dažādās atbalsta programmās varētu piešķirt finansējumu Covid-19 krīzē cietušiem uzņēmumiem un darba ņēmējiem.

No šā gada sākuma līdz 27.aprīlim nodokļu maksātājiem izmaksāts atbalsts 336 574 207 eiro apmērā.

Atbalsta turpmākai izmaksai VID pieejami 109,9 miljoni eiro.

Vienlaikus FM norādīja, ka vidēji darba dienas laikā tiek izmaksāts atbalsts 6,7 miljonu eiro apmērā, tādējādi atbalsta izmaksai piešķirtais finansējums būs pietiekams aptuveni līdz 20.maijam.

Līdz ar to, lai nodrošinātu nepārtrauktu atbalsta izmaksu nodokļu maksātājiem, FM norādīja uz nepieciešamību pieņemt lēmumu par papildu finansējuma 180,9 miljonu eiro apmērā piešķiršanu VID no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Minēto summu plānots piešķirt VID, lai tas nodrošinātu atbalsta sniegšanu nodokļu maksātājiem dīkstāvē esošu darbinieku, pašnodarbināto personu, individuālo komersantu un patentmaksātāju atlīdzības kompensēšanai, nepilnu darba laiku strādājošu darbinieku atlīdzības kompensēšanai un Covid-19 krīzes skarto uzņēmumu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Plānots, ka par līdzekļu novirzīšanu Ministru kabinets lems ceturtdien, 13.maijā.