"Spīdolas balvu" iegūst fonda "Ziedot.lv" vadītāja

"Spīdolas balvu ekonomikā 2010" saņems fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, šodien paziņoja "Ekonomistu apvienība 2010".

Dimanta sabiedrības atzinību guvusi, operatīvi reaģējot un izveidojot atbalsta programmu krīzē nonākušiem ekonomiski aktīviem iedzīvotājiem "Paēdušai Latvijai".

Balvai bija izvirzīti arī SIA "Latvijas Mobilais telefons" prezidents Juris Binde, Rīgas Ekonomikas augstskolas Ekonomikas departamenta vadītājs Mortens Hansens, SIA "Primekss" valdes priekšsēdētājs Jānis Ošlejs un SIA "Pure Food" padomes priekšsēdētājs Aivars Žimants.

Binde un Žimants ekspertu uzmanību piesaistījuši, veiksmīgi vadot uzņēmumus, par ekonomiskās domas attīstību un kvalitatīvu diskusiju veicināšanu balvai izvirzīti ekonomisti Hansens un Ošlejs.

Balvai izvirzītos kandidātus vērtēja "Ekonomistu apvienības 2010" valde atbilstoši nolikumā noteiktajiem kritērijiem.

Spīdolas balva ekonomikā tiek piešķirta par brīvās iniciatīvas, brīvā tirgus attiecību paplašināšanu Latvijas tautsaimniecībā, izveidojot jaunas tirgus saimniecības institūcijas un uzlabojot esošo institūciju darbību, konkurences nodrošināšanu un paplašināšanu noteiktā tirgus sektorā un tautsaimniecībā kopumā, ienākot ar jauniem produktiem un pakalpojumiem tirgū, kā arī palielinot indivīda brīvību ekonomikā, paaugstinot izglītības, zināšanu un prasmju līmeni.

"Spīdolas balvas 2010" pasniegšanas ceremonija notiks šā gada 16.novembrī.

Iepriekšējo gadu balvas laureāti ir Einars Repše (JL), Andris Šķēle (TP), aviokompānijas "airBaltic" vadītājs Bertolds Fliks, bijusī "Hansabankas" (tagad "Swedbank") vadītāja Ingrīda Blūma, bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars un AS "Latvijas Finieris" padomes loceklis Juris Biķis.

Spīdolas balvu ekonomikā arī šogad atbalsta SIA "Lattelecom" un AS "SEB banka".

"Ekonomistu apvienība 2010" dibināta 1994.gadā ar mērķi veicināt ekonomisko domu un tautsaimniecības ilgtermiņa attīstību Latvijā.

Svarīgākais