Neste būvēs jaunu degvielas staciju Salaspilī

SIA "Neste Latvija" saņēmusi būvatļauju un uzsākusi jaunas Neste A24 degvielas uzpildes stacijas (DUS) izbūvi Salaspilī, Zviedru ielā 1c.

Jauno DUS plānots atklāt pirms Ziemassvētkiem, paplašinot Neste A24 DUS tīklu Latvijā līdz 51 stacijai. Stacijas izbūvē plānots investēt gandrīz 1 miljonu eiro.

"Par spīti saspringtajai ekonomiskajai situācijai valstī un papildus plānotajām investīcijām Neste naftas produktu terminālī tā pielāgošanai biopiedevu piejaukšanai degvielai, priecājamies, ka šogad izdosies atvērt jau otro Neste A24 staciju. Salaspils ir stratēģiski svarīgs punkts virzienā uz Latgali un Austrumu kaimiņvalstīm, kā arī ir VIA Baltica ceļa posms. Ar šīs stacijas atvēršanu Neste Latvija turpina attīstību un domā par ilgtermiņa biznesu un investīcijām, kas ir kā garants arī mūsu klientiem, darbiniekiem un sadarbības partneriem," komentē SIA Neste Latvija ģenerāldirektors Kristians Hallunds (Christian Hällund).

Ekonomika

AS "Latvenergo" kļuvis par SIA "Laflora Energy" 100 % kapitāla daļu īpašnieku, lai kūdras ražotāja SIA "Laflora" bijušajā kūdras ieguves teritorijā Kaigu purvā Līvbērzes pagastā būvētu vēja elektrostaciju (VES) ar kopējo jaudu 108,8 MW (megavati) un uzsāktu elektroenerģijas ražošanu 2026. gada jūnijā.