"Preses nama" akcionāri vienprātīgi atbalsta tiesiskās aizsardzības procesu

AS “PRESES NAMS” akcionāri šodien ar 99,98 % balsīm pieņēma lēmumu atbalstīt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu un tajā paredzētos pasākumus PRESES NAMS darbības stabilizācijai.

Tiesiskā aizsardzības procesa mērķis ir ekonomiskās krīzes situācijā turpināt enerģiski iesākto PRESES NAMA restrukturizācijas procesu. Apstākļos, kad poligrāfijas industrijā vērojams vispārējs pieprasījuma un daudziem tirgus dalībniekiem maksātspējas trūkums, PRESES NAMS ir nepieciešams laiks, lai savulaik izveidoto, uz liela apjoma pasūtījumiem orientēto, ražošanas bāzi restrukturizētu atbilstoši šā brīža tirgus prasībām.

Kā jau ziņots, PRESES NAMS ir vēries tiesā ar lūgumu noteikt tiesiskās aizsardzības procesu uz diviem gadiem, kura laikā plānots būtiski uzlabot uzņēmuma ražošanas struktūru, tehnoloģiskos procesus, apgūt jaunus noieta tirgus un pilnībā atjaunot maksātspēju. PRESES NAMS mērķis joprojām ir saglabāt līderpozīcijas Baltijas poligrāfijas tirgū, kā arī būtiski stiprināt PRESES NAMA eksportspēju, galvenokārt fokusējot uzmanību uz Ziemeļvalstu, Vācijas un Krievijas tirgiem. Uzņēmuma ražošanas bāzi paredzēts pielāgot atbilstoši tirgus prasībām, kurā dominē mazāka apjoma, tehnoloģiski komplicēti pasūtījumi ar augstu pievienoto vērtību.

Šobrīd uzņēmuma vadība veic aktīvas pārrunas ar PRESES NAMA kreditoriem, lai gūtu atbalstu izstrādātajam tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānam. Atbalstu minētajam plānam jau ir izteicis Valsts ieņēmumu dienests.

“Tā kā ekonomiskā krīze ir ierobežojusi mūsu iespējas īsā termiņā pilnībā pabeigt uzņēmuma restrukturizāciju, tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanu mēs redzam kā risinājumu uzņēmuma ilgtermiņa attīstībai. Esmu ļoti pateicīgs akcionāriem par izpratni un atbalstu tiesiskās aizsardzības procesa realizācijai, kas ļaus PRESES NAMA nacionālo zīmolu atjaunotu jaunā kvalitātē – ar tehnoloģisku izcilību un fokusu uz ārvalstu tirgiem. Tāpat būtisks ir valsts sniegtais atbalsts, piekrītot PRESES NAMA izstrādātajam tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plānam. Pretimnākšanu un izpratni esam saņēmuši arī no daudziem mūsu kreditoriem, kuri ir gatavi atbalstīot izstrādāto plānu uzņēmuma tālākas darbības nodrošināšanai,” stāsta Igors Stepanovs, PRESES NAMS valdes priekšsēdētājs.

Svarīgākais