Deviņos mēnešos par darba iespējām ārzemēs NVA interesējušies 13 478 cilvēki

Šā gada deviņos mēnešos 13 478 cilvēki ir nākuši uz konsultācijām Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA), interesējoties par darba iespējām ārzemēs, liecina NVA Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) apkopotā informācija.

Vairums cilvēku ir interesējušies par iespējām strādāt Lielbritānijā - 34%. Otrā vietā ierindojusies Norvēģija, par kuru interesējušies 17% uz konsultācijām atnākušo cilvēku, bet trešajā vietā ar 16% ir Somija.

Tajā pašā laikā no septiņu pieprasītāko valstu saraksta ir izkritusi Īrija, kas iepriekšējos gados bija viens no pieprasītākajiem gala mērķiem.

Vēl cilvēki interesējas arī par iespējām strādāt Nīderlandē, Vācijā, Zviedrijā un Dānijā.

Salīdzinot ar pirmā pusgada datiem, nav mainījies pieprasītāko profesiju tops. Joprojām cilvēki visvairāk interesējas par iespējām kļūt par vienkāršo profesiju strādniekiem - 34%. Otrā vietā ir lauksaimniecības darbinieki - 21%.

12% interesentu labprāt strādātu kā personāls viesnīcās vai restorānos. Attiecīgi 10% ir izteikuši gatavību darboties transporta jomā un tikpat liels skaits - būvniecības jomā.

Joprojām ir cilvēki, kuri labprāt ārzemēs strādātu arī medicīnas jomā. Par šādām iespējām interesējušies 5% konsultācijas saņēmušo cilvēku.

Kā ziņots, kopējais NVA sniegto EURES konsultāciju skaits šā gada pirmajos sešos mēnešos bijis 10 660.

2009.gadā NVA tika sniegtas 20 778 konsultācijas EURES jautājumos.