Tirgotāji grib strādāt vismaz darba dienās: Neprasām ierobežojumu atcelšanu, bet loģisku sakārtošanu

© f64.lv, Oksana Džadana

Latvijas Tirgotāju asociācija aicina valdību pārdomat noteiktos tirdzniecības ierobežojumus, lai tirgotāji spētu pilntiesīgi strādāt darba dienās. LTV raidījumā "Rīta panorāma" Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs atzina, ka tas būtu loģisks situācijas risinājums.

Intervijā Danusēvičs atzina, ka tirgotāji nepieprasa ierobežojumu atcelšanu, bet gan to loģisku sakārtošanu.

"Mēs esam Pasaules Veselības organizācijā un Eiropas Savienībā, tāpēc vajadzētu vadīties pēc principiem, kas tur ir pateikti," atzina asociācijas prezidents.

Viņš uzsvēra, ka Pasaules Veselības organizācija pauž, ka ir jāminimizē kaitējums sabiedrībai un ekonomikai, ieviešot dažādus ierobežojumus.

Latvijas Tirgotāju asociācija vēlas, lai cilvēkiem būtu iespējams iegādāties nepieciešamās preces un būtu iespējams izpildīt visus epidemioloģiskos pasākumus.

"Tas ir ļoti maz, ko mēs vēlamies, mēs vēlamies novērst izkropuļojumu, ka šo to var nopirkt un šo to nē," minēja Danusēvičs.

Viņš pauž neizprati par to, ka valdība ir atļāvusi strādāt bibliotēkām, kurās cilvēku plūsma ir tikpat liela, cik veikalos, taču grāmatnīcām nav ļauts strādāt.

Danusēvičs atzina, ka asociācija nav pret ierobežojumiem un sodiem par to, ka tie netiek ievēroti. Cilvēki, ejot uz veikaliem, izturas ļoti atbildīgi un ievēro noteikumus, bet gadījumos, kad tie tiek pārkāpti, pircēji tiek sodīti.

Veikali nevar ievērot papildus prasības, kad tiktu palielināta nepieciešamā platība uz vienu pircēju. Pašlaik veikaliem ir jānodrošina 20 kvadrātmetri uz vienu cilvēku. Danusēvičs minēja, ka dubultojot šo platību, mazajiem un vidējiem tirgotājiem nebūs iespēja strādāt.

"Tas nav loģiski," tā prasību komentēja asociācijas prezidents.

Svarīgākais