Darba devēju konfederācija sagatavojusi priekšlikumus jaunajai valdības deklarācijai

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina valdības deklarācijas izstrādātājus turpmāko četru gadu laikā realizēt politiku, kas vērsta uz Latvijas ekonomikas izaugsmes atjaunošanu, valsts pārvaldes un tautsaimniecības pārstrukturēšanu ilgtspējīgai konkurencei, nodarbinātības veicināšanu un dzīves kvalitātes paaugstināšanu.

LDDK ir sagatavojusi priekšlikumus jaunajai valdības deklarācijai un nosūtījusi tos 10.Saeimā ievēlētajām partijām un partiju apvienībām, kā arī Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL).

LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle norādīja, ka darba devēji aicina politiķus ņem vērā atziņas, kas gūtas no 2008.gada finanšu un ekonomiskās krīzes.

"Krīzes pārvarēšanai esam piesaistījuši starptautisko finanšu palīdzību, palielinājuši nodokļu slogu un aizsākuši stingrāku fiskālo politiku. 9.Saeimas darbības laikā esam vienojušies arī par gatavošanos pievienoties eirozonai 2014.gada 1.janvārī. Tāpat paveikta virkne citu darbu, piemēram, grozīts Darba likums un Publisko iepirkumu likums, lai veicinātu elastīgāku darba tirgu un sociālo atbildīgu uzņēmējdarbību, kā arī īstenoti aktīvās nodarbinātības un sociālās drošības pasākumi, apzināti rīcības virzieni ēnu ekonomikas samazināšanai un strukturālo reformu īstenošanā. Aizsāktais darbs jāturpina 10.Saeimai, orientējoties uz valsts pārvaldes un tautsaimniecības pārstrukturēšanu ilgtspējīgai konkurencei," sacīja Egle.

LDDK cer, ka sagatavotie priekšlikumi tiks apspriesti un gūs atsaucību ne tikai darba devēju, bet arī darbinieku vidū, pašvaldībās, biedrībās un sabiedrībā kopumā. LDDK sagaida, ka topošie Saeimas deputāti un Ministru kabineta pārstāvji turpinās iesaistīties diskusijās ar organizēto pilsonisko sabiedrību.

LDDK ir lielākā darba devēju intereses pārstāvošā organizācija Latvijā uzņēmējdarbības vides uzlabošanas, izglītības, nodarbinātības, sociālās drošības, veselības aprūpes, darba tiesību un darba aizsardzības jomā. LDDK ir sociālā dialoga partneris valdībai un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai, ved sarunas ar valsts un pašvaldību institūcijām, apvieno vairāk nekā 58 nozaru, profesionālās un reģionālās uzņēmēju biedrības un darba devēju organizācijas, kā arī vadošos uzņēmumus, kuros strādā virs 50 darbiniekiem - kopumā vairāk nekā 5000 darba devēju. LDDK biedri nodarbina virs 37% no nodarbinātajiem Latvijā.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".