Uz SPRK vadītāja amatu divi pretendenti, uz padomes locekļa - 16

Konkursā uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītāja amatu saņemti divi pieteikumi, bet uz padomes locekļa - 16, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ekonomikas ministrijas (EM) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Tuvākajā laikā konkursa komisija sāks pretendentu izvērtēšanu.

"Nozare.lv" neizdevās noskaidrot, vai uz vadītāja amatu vēlreiz pretendē pašreizējā regulatora vadītāja Valentīna Andrējeva.

SPRK ir ekonomikas ministra pārraudzībā esoša atvasināta publiska persona, kas realizē sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, dzelzceļa transporta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" un attiecīgo regulējamo nozaru speciālajiem normatīvajiem aktiem.

Kā ziņots, priekšsēdētāja amata kandidātiem nepieciešama augstākā izglītība, administratīvā darba pieredze vai pieredze darbā kādā no regulējamām nozarēm, ne mazāk kā trīs gadu pieredze vadošā amatā, izpratne par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas jautājumiem, zināšanas par normatīvajiem aktiem regulējamo nozaru jomā, vismaz vienas svešvalodas zināšanas un Latvijas pilsonība.

Savukārt padomes locekļa amata kandidātiem tiek prasīta augstākā izglītība, administratīvā darba pieredze vai pieredze darbā kādā no regulējamām nozarēm, izpratne par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas jautājumiem, zināšanas par normatīvajiem aktiem regulējamo nozaru jomā, vismaz vienas svešvalodas zināšanas, Latvijas pilsonība.

Kopā ar citiem dokumentiem kandidātiem bija jāiesniedz arī rakstisks konceptuāls izklāsts par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas attīstību valstī uz divām lapām A4 formātā.

Andrējeva amatā stājās 2005.gada 5.decembrī un viņas pilnvaru termiņš beigsies šā gada decembrī. Viena padomes locekļa vieta patlaban ir brīva.