Septembrī bezdarba līmenis Latvijā bija augstāks par vidējo Eiropas Savienībā

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Latvijā šogad septembrī bezdarba līmenis bija 8,4%, un tas bija augstāks nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina piektdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati, kas apkopoti par 24 bloka dalībvalstīm.

Pēc "Eurostat" datiem, augstāks bezdarba līmenis ES dalībvalstu vidū septembrī bijis Spānijā (16,5%), Lietuvā (9,8%), Itālijā (9,6%) un Zviedrijā (9,2%). Mūsu valstij seko Somija (8,3%), Horvātija (8,2%), Kipra (8%), Francija (7,9%) un Portugāle (7,7%).

Savukārt zemākais bezdarba līmenis septembrī reģistrēts Čehijā (2,8%), Polijā (3,1%), Maltā (4%), Nīderlandē (4,4%), Vācijā (4,5%), Slovēnijā (4,7%), Beļģijā un Rumānijā (abās valstīs 5,2%), Īrijā (5,4%) un Austrijā (5,5%).

ES vidēji bezdarbs, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, septembrī saglabājies 7,5% līmenī, bet eirozonas dalībvalstīs tas saglabājies 8,3% līmenī.

"Eurostat" dati liecina, ka septembrī blokā bez darba bija 15,990 miljoni cilvēku, no kuriem 13,612 miljoni bezdarbnieku bija eirozonas valstīs.

Dati par bezdarbu septembrī nav pieejami par Igauniju, Grieķiju un Ungāriju.

Ekonomika

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais